Mitropolitul Clujului se opune proiectului de la Roșia Montană. Pe Ponta l-a lăudat

 

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, a declarat că se opune proiectului de exploatare cu cianuri de la Roșia Montană, confirmând poziția BOR.

 

Noi, oamenii, am chinuit pamântul şi am răpit oamenilor transparenţa. E intemeierea teologică pentru care Biserica e împotriva proiectului Rosia Montană. Al doilea motiv ţine de păstrarea patrimoniului cultural, spiritual, toate vestigiile, bisericile, cimitirele sunt valori de nepreţuit pe care n-am vrea să le pierdem”, a declarat IPS Andrei. 

 

Mitropolitul Clujului a avut grijă să nu îl vorbească de rău pe premierul Victor Ponta, cel care a aprobat proiectul de exploatare de la Roșia Montană și l-a trimis în Parlament. ”Comisia parlamentară instituită pentru a analiza situaţia, dacă va avea specialişti, se va putea edifica foarte bine în ce priveşte proiectul. Noi, oamenii, luaţi de patimă ne putem certa, dar trebuie să apreciem şi lucrurile pozitive facute de premier: s-a ocupat de caz, s-a făcut comisia parlamentară. Sper să se finalizeze pozitiv”, a adăugat IPS Andrei.

 

Preoții de la Roşia Montană sunt de altă părere și susțin proiectul, lucru recunoscut și de mitropolit. ”Clericii din Roşia şi împrejurimi cam sunt pentru proiect. Nu neapărat pentru distrugerea naturii, ci gândindu-se la credincioşii care militează pentru locuri de muncă. Dacă în Roşia se gândeşte aşa, la 10 km mai departe, nu mai e aşa. De la caz la caz”, a mai afirmat IPS Andrei, la Realitatea TV.

Comentarii Facebook