Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, crede că ortodocșii ar trebui să sărbătorească Paștele alături de catolici și protestanți


Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, este de părere că Biserica Ortodoxă Română (BOR) ar trebui renunțe la stilul vechi și sî stabilească data Paștelui în același timp cu țările vestice, catolie și protestante. 

La mesajul de Paște, Mitropolitul a spus că trecerea de la calendarul iulian la cel gregorian ar fi binevenită. Acesta a spus că ar trebui să fie o dată fixă, la fel ca și în cazul Crăciunului. ”Ar fi minunat dacă s-ar reuşi lucrul acesta, să se treacă pe stil nou și cu sărbătorile pascale pentru că celalalte sărbători cu dată fixă le ținem pe stil nou, și Crăciunul. Chiar dacă am sărbători pe stil nou și am fi în comuniune cu țările din apus, sfânta lumină tot ar coborî datorită credinței noastre”, a spus Mitropolitul Clujului.

O serie de personalități cer ca bisericile ortodoxe și catolice să țină Paștele deodată. Cei care au solicitat duminică acest lucru sunt Teodor Baconschi și profesorul Adrian Papahagi. 

Se cere ca Biserica Ortodoxă să țină Paștele o dată cu cea Catolică. Sunteți de acord

Comentarii Facebook