Mitropolitul Bartolomeu a fost internat azi noapte la Clinica Chirurgie 1! VEZI primele imagini cu Inaltul prelat, adus de la Viena - VIDEO

 

Mitropolitul Clujului, Bartolomeu, a ajuns pe Aeroportul International din Cluj Napoca in jurul orei 1.00, in noaptea de luni spre marti. Inaltul prelat a fost adus de la Viena cu un avion sanitar si a fost transferat la Clinica Chirurgie 1.

 

Bartolomeu a fost intubat pe toata durata zborului si a fost insotit de un echipaj medical de la Clinica AKH din Viena. Pe Aeroportul International din Cluj Napoca, mitropolitul a fost asteptat de o ambulanta SMURD si de un autovehicul cu echipaj medical.

 

Pe langa medici, pe aeroport au mai fost si reprezentantii Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, in frunte cu episcopul vicar Vasile Somesanu, care a spus ca starea Inalt Preasfintei Sale este critica.

 

"Am putea spune ca starea a fost inrautatita de varsta pe care o are si de experientele prin care a trecut de-a lungul timpului si prin slabirea pe care a avut-o fizica in ultimele trei luni. Pneumonia este motivul pentru care nu s-a putut interveni chirurgical. Va fi preluat de o clinica specializata din Cluj , care are si specialist cardiolog si va fi tinut sub supraveghere pana cand va putea eventual ajunge acasa", a mai psu episcopul vicar.

 

Mitropolitul Bartolomeu a fost internat in jurul orei 1.30 la Clinica Chirurgie I, unde va fi tinut sub monitorizare, asa cum anunta si profesorul Mihai Lucan in cursul zilei de luni, 24 ianuarie.

Comentarii Facebook