Mitropolitul Andrei, catre profesorii de religie: Copiii trebuie invatati sa posteasca si sa se roage VIDEO


Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, i-a convocat pe profesorii de religie din Cluj la o intalnire inainte de inceperea anului scolar.

Inalt Preasfintia Sa le-a spus dascalilor ca trebuie sa le formeze copiilor deprinderi religioase si nu sa ii incarce cu multe cunostinte.

"Nu cred ca e neaparat nevoie, sigur ca e bine sa le transmitem cat mai multe cunostinte religioase, dar cred ca e foarte important pentru copii, nu neaparat sa stie foarte multa teologie, ci sa le fie formate niste deprinderi religioase. Deprinderea de a se ruga, de a merge la biserica, de a posti, de a citi literatura religioasa, pentru ca apoi, incet, incet, toata viata vor acumula ei. Important este sa aiba deprinderile religioase formate", a spus IPS Andrei.

Mitropolitul Clujului a mai adaugat ca profesorii nu trebuie sa se margineasca la orele de religie, ci sa ii duca pe copii si la biserica.

"Nu ne putem margini la ora de religie de la clasa. Am realizat ora, ne-am facut datoria. Nu ne-am facut-o! E foarte important sa organizam activitati duhovnicesti extrascolare si este foarte ziditor pentru copilasi ca sa isi vada dascalul lor de religie participand la liturghie. Si daca este posibil un grup marisor dintre ei sa fie antrenati la liturghie. Stiti si domniile voastre la fel ca si mine ca foarte multi dintre copilasii de scoala au parinti ce nu sunt obisnuiti neaparat cu o practica religioasa. Si daca ii ducem numai la slujba de la Inviere si la liturghia de la Craciun nu am realizat mare lucru. E foarte important sa fie, dar formarea lor interioara se face pe indelete, incet, incet, formandu-le deprinderile religioase si invatandu-i sa se roage, sa mearga la biserica, sa posteasca. Cine stie daca nu ii vor converti ei pe parintii lor la o viata duhovniceasca aleasa", a mai adaugat IPS Andrei.

La intalnirea cu profesorii de religie de la Casa Universitarilor a participat si inspectorul general scolar Anca Hodorogea, dar si inspectorul solar de religie din ISJ Cluj.

Comentarii Facebook