Miting aviatic pe Aeroportul Cluj! Soimii Romaniei vor face acrobatii. Parcarea este gratuita


"Soimii Romaniei", componentii lotului national de acrobatie aeronautica, vor sustine un program in cadrul mitingului aviatic de pe Aeroportul International Cluj, de sambata, 5 mai.

Mitingul marcheaza 80 de ani de la infiintarea Aeroportului International Cluj-Napoca, in anul 1932. Directorul Aeroportului International Cluj, David Ciceo, a declarat ca la miting vor putea fi admirate acrobatii aviatice, elicoptere, salturi cu parasuta si baloane cu aer cald.

"Cu prilejul implinirii celor 80 de ani de aviatie civila, ne bucuram ca maine putem sa oferim clujenilor un miting aeronautic. Parcarea este gratuita", a declarat David Ciceo.

 

Spectacolul aerian va incepe la ora 9.30 cu evolutia solo a unui avion Extra 300 si va continua cu evolutii acrobatice executate cu planoare, parasute si cu cele patru avioane pilotate de "Soimii Romaniei". Pe langa reprezentantii Aeroclubului Romaniei, protagonisti ai spectacolului aerian de maine vor fi si piloti ai Ministerului Aviatiei si Internelor si ai Unitatii Militare Campia Turzii.

Intrarea va fi libera, iar la finalul mitingului, publicul va avea acces langa aeronavele Aeroclubului Romaniei. O alta surpriza care se pregateste pentru public o constituie ancorarea la 20 de metri a unui balon cu aer cald, cu o nacela pentru 4 persoane.

 

George Rotaru, directorul Aeroclubului Romaniei, a spus ca pe cer vor evolua patru avioane ale Soimilor Romaniei, avioane MIG si IAR ale Armatei, 2 elicoptere ale MAI si un balon cu aer cald, cu o nacela pentru 4 pasageri.

 

 

Comentarii Facebook