MITĂ de LUX plătită de patronul FANY, Ștefan Cadar, pentru a pune mâna pe transportul din Cluj

 

Patronul Fany, Ștefan Cadar, a mituit un oficial de top din cadrul ARR pentru a afla date confidențiale din licitația pentru transportul de persoane din județul Cluj. 

 

Cadar a discutat direct cu Daniela Dobrilă, director la Direcţia Licenţe din cadrul Autorității Rutiere Române (ARR) Bucureşti. Omul de afaceri s-ar fi deplasat în perioada noiembrie - decembrie 2013, în mai multe rânduri, la Bucureşti pentru ”a rezolva” licitația. 

 

Pentru sprijinul promis în câștigarea licitației, inculpata Dobrilă Daniela ar fi acceptat şi ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri, nemijlocit sau prin intermediari, bunuri şi bani cu titlu de mită: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de cca 12.000 euro). De asemenea, în acelaşi scop de favorizare a firmei inculpaților, a rezultat că inculpata Dobrilă Daniela ar fi pretins de la soții Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia remiterea a două calculatoare laptopuri marca Apple, în valoare de cca 3500 euro”.

 

La data de 18.11.2013, consecutiv cu înmatricularea autoturismului, inculpata Dobrilă Daniela ar fi întreprins demersurile necesare şi ar fi emis un act (punct de vedere al ARR), datorită căruia, la data de 25.11.2013 Tribunalul Cluj a dispus suspendarea actului administrativ al CJ Cluj. Consecinţa directă a acestei hotărâri, urmărită de soţii Cadar, ar fi constat în reintroducerea în licitaţie a unor trasee de transport persoane”, precizează procurorii DNA Cluj.

 

Pentru a câștiga licitația, Daniela Dobrilă i-ar fi furnizat lui Cadar Eronim Ştefan date confidenţiale, privind ofertele/documentele depuse de ceilalţi operatori de transport persoane, concurenţi ai firmei inculpaților, favorizând astfel, societatea comercială a celor doi, în procedura de licitaţie.

 

La data de 19 decembrie 2013, comisia paritară de la nivelul de Consiliului Judeţean Cluj, după analizarea actelor transmise de ARR Bucureşti, a opinat că licitaţia trebuie anulată, amânând luarea unei decizii.

 

Decizia finală a Comisiei paritare a fost luată în data de 23 decembrie 2013 şi validată de Consiliul Judeţean Cluj în şedinţa din aceiaşi zi, stabilindu-se varianta agreată de inculpați.

 

În acest dosar de corupție a fost reținută și soția patronului de la Fany, Olezia Cadar.

Comentarii Facebook