Un minor de 16 ani acuza doi politisti si un jandarm din Floresti ca l-au batut ca sa recunoasca un furt pe care nu-l comisese

Tanarul, care nu avea antecedente infractionale, sustine ca a fost batut toata noaptea cu bastonul de cauciuc, pana a lesinat.

 

Antoniu spune ca fusese in vizita la un unchi, iar cand a venit acasa spre dimineata, parintii l-au vazut ca nu putea sta bine in picioare, tremura si era plin de vanatai, conform crimetime.ro

 

El le-a spus parintilor ca o patrula l-a inghesuit in scara unui bloc, l-a incatusat si l-a dus la sectie, unde ar fi fost lovit ore in sir cu bastonul de cauciuc.

 

Copilul n-a mai avut niciodata probleme cu legea, nici macar nu s-a batut vreodata cu alti tineri de varsta lui. Parintii cred ca a fost ales drept tap ispasitor in locul adevaratilor autori ai furtului, pentru ca politistii voiau sa solutioneze cu orice pret dosarul.

 

IPJ Cluj a inceput o ancheta, pe baza reclamatiei depuse de parintii baiatului. Daca se va dovedi ca povestea lui e adevarata, atunci ei risca sa-si piarda chiar slujbele. In paralel, plangerea familiei va fi inaintata Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, pentru solutionare.

 

Parintii baiatului spun ca indiferent de rezultatele anchetei pe care o vor face superiorii celor doi politisti si cei ai jandarmului, ei se vor adresa oricum si judecatorilor.

Comentarii Facebook