Ministrul Sănătății, la Cluj: Revin mereu cu plăcere la Spitalul de Boli Infecțioase. Ei sunt eroii, cei din linia I


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit, miercuri, la Cluj-Napoca pentru a face evaluarea spitalelor, în contextul numătului tot mai mare de cazuri de voronavirus din ultima vreme.

Ministrul a fost în vizită la Spitalul de Boli Infecțioase și la spitalul Clujana.

Astăzi am venit și la Cluj, am fost și la Târgu Mureș, pentru evaluarea spitalelor. Voi merge acum la Brașov și Sibiu pentru a evalua capacitatea de răspuns odată cu creșterea numărului de cazuri a județelor din Transilvania, și pentru a evalua posibilitatea de extindere a paturilor de terapie intensivă. Aici, la Spitalul de Boli Infecțioase avem 363 de paturi și 52 de paturi la ATI. La Clujana avem 100 de paturi pentru simptomatologie medie și 17 de terapie intensivă, în acest moment fiind operaționalizate doar 6. Revin mereu cu plăcere la Spitalul de Boli Infecțioase. Ei sunt eroii, cei din linia I, ei au intrat primii și vor ieși ultimii din această luptă. Am avut o discuție cu personalul medical despre reevaluare la tot ce înseamnă tratament și protocoale, necesar de personal, necesar de medicamente, cât și o altă abordare pe acest moment pandemic”, a declarat ministrul Sănătății.

Tătaru a declarat că va suplimenta necesarul de materiale pentru ca toate paturile ATI să fie operaționale.

La Spitalul de Boli Infecțioase am revăzut, avem și cele 17 paturi de la Clujana, 6 sunt operaționale, mergem până la toate cele 17, am văzut necesarul de personal, de materiale și necesarul de dotări și, în perioada următoare, le vom avea suplimentate", a mai spus ministrul.


Comentarii Facebook