Ministrul lucrărilor publice a semnat contractul pentru Spitalul Regional Cluj. Care este termenul de finalizare


Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, a semnat contractul de finanțare a Spitalului Regional de Urgență Cluj, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Acesta este primul Spital Regional din zona Ardealului. El va fi construit în comuna Florești, iar investiția acestuia va fi de peste 500 de milioane de euro. 

Durata de implementare este de 107 luni, se va constitui într-un complex de construcții cu 7 etaje (inclusiv subsolul, parterul și 5 etaje superioare) și va avea 849 de paturi. Obiectivul va beneficia de un heliport și de o parcare subterană independentă (cu două etaje), care adaugă un subsol suplimentar la întreaga construcție. Suprafața totală construită a spitalului va fi de aproximativ 151,891 m2, iar amprenta clădirii este de 27.340 m2.

”Atât Instituția Prefectului- Județul Cluj, cât și  autoritățile locale clujene, au susținut constant acest proiect și au urmărit îndeaproape evoluția acestuia, asigurând întregul suport pentru obținerea avizelor necesare. 

Realitatea acestor zile confirmă necesitatea continuării investițiilor în modernizarea sistemului medical și în calitatea serviciilor medicale oferite populației, iar Instituția Prefectului va sprijini și  încuraja astfel de proiecte”, transmite prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Comentarii Facebook