Ministrul Învățământului Superior la Cluj: ”Suntem datori să transformăm universităţile în poli de cercetare”


Ministrul Învățământului Superior, Cercetării Științifice și Dezvoltării Tehnologice, Mihnea Costoiu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de la Cluj-Napoca, că ”suntem datori” să transformăm universitpțile din țară în poli de cercetare, dezvoltare şi inovare.

Costoiu a susținut, joi, o conferință de presă la Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară, unde a spus că universitățile sunt motorul de dezvoltare al societății românești.

"Cred că dincolo de ceea ce construim astăzi în Europa, suntem datori să încercăm să transformăm universităţile în poli de cercetare, dezvoltare şi inovare, aceasta fiind singura şansă de dezvoltare a acestei părţi a Europei. Cred în realizarea polilor de competitivitate, care să unească eforturile pentru a furniza produse de cea mai bună calitate din zona agricolă, plecând de la o cercetare aplicată. Cred, de asemenea, că un centru universitar reprezintă motorul de dezvoltare al societăţii, nu doar al zonei academice, ci al societăţii în ansamblu. Universităţile trebuie să devină parte a dezvoltării economice a României şi Europei", a spus ministrul Costoiu.

Ministrul a mai precizat că România a aprobat un nou cod fiscal ce prevede reduceri de până la 50% pentru firmele care activează în domeniul cercetării şi al dezvoltării.

"Suntem în plină negociere cu partenerii internaţionali pentru a lărgi facilităţile fiscale pentru cercetători. Este extrem de important să reuşim acest lucru, pentru că ne dorim parteneriate puternice între companii şi universităţi. Şi cred că aceste facilităţi trebuie acordate acestui tip de parteneriat", a punctat ministrul delegat pentru Cercetare.

Comentarii Facebook