Ministrul Educației este de acord cu introducerea educației sexuale în școli


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală în școli și, totodată, anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul disciplinei Educație pentru sănătate, dar care este opțională și la care nu participă un număr mare de elevi.

Cu siguranță este nevoie de educație sexuală, există și în acest moment în cadrul disciplinei Educație pentru sănătate care este însă o disciplină opțională, urmată de un număr relativ redus de elevi”, a declarat ministrul Educației.

Educația sexuală ar putea fi introdusă în programa pentru liceeni

De asemenea, ministrul a afirmat faptul că subiectul privind educația sexuală în școli a fost deja inclus în planurile-cadru pentru licee, care stabilesc ce materii se predau și numărul de ore aferent fiecărei materii în parte în clasele de liceu.

Este vorba de curriculum, este vorba de planurile-cadru de liceu. Știți foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învățământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.


Comentarii Facebook