Ministrul Educaţiei, Ecaterina Adronescu, în inspecţie la şcolile din Cluj



Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este în Cluj-Napoca. Vizita are ca scop inspecţia în şcolile din Cluj.

Andronescu urmează să ajungă la Cluj-Napoca în cursul zilei de marţi, 25 septembrie, după ce ieri (n.r 24 septembrie) a participat la Nicula la un congres al universităţilor de teologie din ţară.

Anunţul a fost făcut de Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

 

___________________________________________________________________________________________________________________

UPDATE

 

"Aş vrea să laud ISJ Cluj pentru modul în care monitorizează sistemul de învăţământ. Sunt sigură că este un lucru bun", a spus Ecaterina Andronescu.

 

Toate inspectoratele şcolare trebuie să se gândească cum ar trebui să crească sistemul de învăţământ. Din punctul meu de vedere, eu sunt unul dintre miniştrii care sunt mereu în teritoriu”, a precizat ministrul.

 

Despre restructurarea liceelor, adică un liceu de uman să fie doar de uman, unul tehnic să fie doar tehnic etc., Ecaterina Andronescu a spus că: "este interesant. Este un subiect pe care îl încurajez ca dezbatere".

 

Ecaterina Andronescu a mai fost întrebată şi cum comentează investiţiile în unităţile şcolare locale în ceea ce priveşte iginena. "Nu pot decât să rog autorităţile să ia seama de acest lucru. Ştiu primării din ţară care care au un buget foarte scăzut şi din această cauză investiţia în igiena din şcoli este mai scăzută", a spus ministrul Educaţiei.

 

După vizita de la ISJ Cluj ministrul Educaţiei se va deplasa la câteva dintre şcolile clujene, pentru a vedea care este situaţia în unităţile şcolare.

 

Inspecţii neanunţate făcute de ISJ Cluj la şcolile din mediul rural din judeţul Cluj

 

Câte simulări vor da elevii clujeni înainte de Testele Naţionale şi BAC

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook