Ministrul Educației anunță că se vor putea încheia mediile cu două note și astfel se reduce ponderea notei la teză - VIDEO


Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat modificări cu privire la notarea elevilor în acest semestru modificat de vacanța forțată de două săptămâni. Astfel, ministrul susține că ponderea tezei va fi de „doar 25%”. Si pana acum ponderea tezei in medie era tot de 25% la suta, dar elevii aveau cel putin trei note la materiile la care sustin teze, asa ca teza conta in medie mai mult decat restul notelor.

De asemenea, elevii de gimnaziu vor da doar două teze, nu trei, după cum era programat.

Nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fie că vorbim despre elev de gimnaziu, fie că vorbim de cei de liceu”.

Trebuie să ne asumăm răspunderea, în interesul elevilor chiar și când e vorba de variante de compromis. În acest fel, elevii nu vor pierde nicio zi de școală, elevii nu vor avea modificate datele la care vor susține examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională. 

Da, într-adevăr am redus tezele de la 3 la 2 pentru clasa a opta. În acest fel, gimnaziul, clasele V-VIII vor avea doar două teze de susținut cu pondere de 25% pentru media fiecărei discipline. În acest fel, reducând și numărul de note minim necesar pentru încheierea mediei de la numărul de note egal cu numărul orelor săptămânale alocate unei discipline, avem 75% ponderea celor două note și doar 25% ponderea tezei.Deci, în acest fel, teza are cea mai mică pondere, dar teza este ultimul bastion în fața lipsei de relevanță a notării în sistem online, fără să avem platforme dedicate pentru predarea online”, spune ministrul Cîmpeanu.

Mediile se vor putea încheia cu două note

Ministrul Educației a precizat si că tezele se vor susține începând cu data de 6 decembrie, iar „pentru elevii care nu vor putea să susțină teze cu prezență fizică din motive independente de voința lor nimic acest lucru se va putea face, există bază legală, după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul al II-lea”.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că se va reduce și numărul de note necesare la o materie pentru încheierea mediei, la două note.

Amintim că săptămâna trecută, ministrul Educației a anunțase că tezele se vor da în luna ianuarie 2022, perioada 3-14 ianuarie: „Vă dau o veste care poate îi supără pe unii – în aceste două săptămâni din ianuarie, anul acesta se vor da teze cu prezență fizică, pentru că teza este ultimul bastion în calea de a decide relevanța notelor”.

Ministrul s-a razgandit acum in privinta datelor de teze si acestea se pot da din 6 decembrie, asa cum era si normal.


Comentarii Facebook