Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Șmecherii au concesionat terenurile statului pe bani de nimic. Ce propune!


Ministrul Agriculturii, liberalul clujean Adrian Oros, a declarat la Cluj că șmecherii din agricultură au concesionat terenurile Agenției Domeniilor Statului (ADS) pe câteva sute de kg de grâu pe an, pe hectar.

"Redevențele sunt ridicole, între 300 și 800 kg grâu pe hectar, pe an, unde sunt producții între 18 și 20 de tone la hectar. Aceste suprafețe mari erau concesionate de unii care mai aveau terenuri cumpărate sau concesionate. 

Am întrebat câte hectare au fost concesionate tinerilor fermieri și e normal sa ii susținem și mi s-a spus că nu s-a concesionat un metru de pământ pentru tineri. ADS are in proprietate 329 de mii de hectare din care 240 de mii de hectare sunt concesionate acestor indivizi", a declarat ministrul.

Acesta a mai spus că a schimbat conducerea ADS și a cerut verificarea contractelor de concesiune.

"Anul acesta, pe lângă cele 40 de milioane de euro din fonduri europene alocate tinerilor fermieri incercam sa le dam și terenuri, nu numai smecherilor. Am schimbat conducerea ADS și am cerut ancheta să vedem ce se întâmplă și să renegociem redevențele", a mai spus ministrul Adrian Oros.

Comentarii Facebook