Ministerul Sănătății respinge solicitarea lui Cîmpeanu. Elevii trebuie să poarte mască la orele de sport


Ministerul Sănătății nu este de acord cu desfășurarea orelor de sport în sală fără mască. De asemenea, Ministerul a transmis că nu este de acord nici ca elevii din școlile speciale să poate merge fizic la ore, indiferent de scenariu. 

Astfel, instituția respinge cererea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care dorea ca elevii să nu poarte masca de protecție la orele de educație fizică, dar să respecte unele reguli.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, spune că menține restricțiile și că „nu se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare”, fără a face referire la orele de sport în aer liber.

De asemenea, Ministerul a subliniat că:

-O parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică;

-În timpul efortului fizic, transmiterea virusului este accentuată;

-Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoie speciale;

Ministerul Educației spunea că nu există state europene care să oblige elevii să poarte mască

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cerea Ministerului Sănătății să reanalizeze obligativitatea purtării măștilor de protecție la orele de sport și spune că a transmis în acest sens o analiză primită de la Comisia Europeană.

Există multiple recomandări, diferă de la stat la stat, precum obligativitatea purtării măștii de la vestiar către locul unde se desfășoară ora de sport și înapoi și există recomandări pentru a se evita jocurile de echipă care presupun interacțiuni, există recomandări care spun că atunci când este posibil, orele de educație fizică să se deruleze în exterior.

Avem de gând să preluăm toate aceste recomandări, spre exemplu, atunci când este posibil - sigur, acum nu este, din cauza condițiilor climatice -, să derulăm toate orele de educație fizică în exteriorul clădirilor, dar per total, nu există state europene care să oblige la purtarea măștii pe parcursul orelor de sport”, spunea Cîmpeanu.


Comentarii Facebook