Ministerul Sanatatii nu mai trimite doze de vaccin la Cluj

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, le-a transmis sefilor Directiilor de Sanatate Publica ca nu va trimite noi doze de vaccin in teritoriu pana nu vor fi utilizate cele deja distribuite.

 

Directia de Sanatate Publica (DSP) Cluj a cerut la sfarsitul saptamanii trecute 15.000 de noi doze de vaccin impotriva AH1N1. Potrivit conducerii DSP Cluj, in stoc mai erau doar 9.000 de doze, asa incat autoritalile locale sanitare au vrut sa se asigure ca vor ramane fara vaccin.

 

Conducerea DSP Cluj sustine ca a primit pana acum 90.000 de doze si ca s-au imunizat circa 11.000 de clujeni. Restul dozelor sunt acum la medicii de familie si la centrele speciale de vaccinare.

 

Reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca din intreaga tara s-au primit cereri pentru 440.000 de noi doze. "Ministrul a cerut ca, mai intai, dozele ramase neutilizate intr-un judet sa fie repartizate acolo unde sunt insuficiente, mentionand ca vor fi aprobate si suplimentari daca este necesar", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

 

Potrivit statisticilor Ministerului, de la inceputul campaniei au fost repartizate in teritoriu 2,2 milioane de doze. Numarul persoanelor imunizate a ajuns la 540.000, ceea ce inseamna ca 1,7 milioane de doze sunt neutilizate inca in judete.

Comentarii Facebook