Mind Generation - Tabere urbane și cursuri de matematică și informatică pentru copii la Cluj


Mind Generation este un centru de matematica si informatica deschis anul trecut in Cluj, care pana acum a reusit sa stranga in jurul sau peste 150 de copii, fosti sau actuali elevi, intre 8 si 16 ani.

Cu cele doua componente – matematica si informatica, cursurile acopera o plaja larga de nevoi ale copiilor, incepand din clasele mici, pana la liceu.

Intr-o atmosfera prietenoasa si placuta, cu atentie pentru fiecare copil, cu focus pe calitate, sedintele de matematica se desfasoara atat in grup cat si individual, si adreseaza nevoi de baza: intelegerea notiunilor principale, exersarea lor, mergand apoi spre aprofundare si performanta, astfel incat copiii sa fie bine pregatiti pentru toate etapele si examenele pe care le au in fata, fara sa aiba lacune si dificultati.

In ceea ce priveste cursurile de informatica, acestea sunt un adevarat deliciu pentru copii, incepand din clasa a 2-a invata programare si algoritmi sub forma de joaca, construiesc propriile animatii si jocuri, desene geometrice, spectaculoase si pline de fantezie. 

Marile avantaje ale cursurilor de informatica sunt: in primul rand deschid o usa spre o lume fascinanta si le fac cunostinta copiilor cu programarea de mici, pentru a putea ulterior alege un drum sau altul spre liceu sau spre facultate. In al doilea rand, sunt abordate si intelese intr-un mod natural si placut foarte multe notiuni din matematica: sistemul de axe de coordonate, distante, unghiuri, poligoane, simetrii, numele negative, pozitive, fractii zecimale, impartire cu rest, divizibilitate si multe altele, toate acestea fiindu-le de mare ajutor mai departe la matematica. 

Grupele in care se desfasoara cursurile sunt de maxim 8 copii, impartiti pe nivele de varsta si cunostinte, calculatoarele si toate dotarile fiind puse la dispozitie in cadrul centrului.

Peste vara, serviciile oferite sunt diversificate si adaptate vacantei.

Taberele urbane de informatica si logica sunt organizate in perioadele 17-28.06, 1-12.07, 15-26.07, 29.07-09.08, 19.08-30.08 durata fiecarei tabere fiind de 2 saptamani, zilnic intre 9:00 si 13:00, varsta copiilor carora se adreseaza fiind clasele II-V. Iar ultima saptamana de vacanta (2-6.09), Back to School, va fi dedicata activitatilor de pregatire a inceputului scolii.

Zilnic se descopera si se realizeaza la informatica noi proiecte cu ajutorul platformei Scratch, sub forma de joaca si distractie, alternand cu activitati si jocuri logice, matematica distractiva, descoperiri stiintifice, experimente! 

Doua saptamani cu zile de tabara pline si interesante, pentru copii curiosi si atrasi de calculatoare si stiinte. Cand vine vorba de matematica, majoritatea copiilor gandesc ”ce plictisitor…”. Dar cum ar fi ca, atunci cand vine vorba de matematica, fericirea sa fie la un click distanta? Un singur click pe oferta Mind Generation si matematica devine altfel. Cateva dezvaluiri chiar de la organizatori:

“Poate cunoasteti jocul “As manca o portocala” ? Dar, cum ar fi ca acest joc sa fie jucat numai cu numere prime ? Sau impare ? Sau divizibile cu 5 ? Copiii sunt foarte competitivi la aceasta varsta, ceea ce este perfect pentru dezvoltarea lor ca viitori intreprinzatori. Asa ca, un joc competitiv in care pot castiga, invata matematica in acelasi timp si se pot si distra, este cadoul perfect pentru o vara frumoasa. 

Dar daca vrem sa mutam matematica afara ? Cum facem ? Foarte simplu: introducem copiii in jocul “Prada leului”. Copiii stau in sir de o parte si de alta a leaderului. Fiecare copil primeste un numar si lupta pentru echipa sa. La mijloc, la distante egale, si aici avem o adevarata batalie sa stabilim egalitatea perfecta…sta o minge. Copilul strigat, pe numar, trebuie sa aduca primul mingea la leader. Doar ca ne incurca o mica ghidusie. Numerele devin operatii simple. Apoi din ce ce in mai amuzante. Cum ar fi “Sa vina la mine cu mingea, nr 2+2:2”? Nu-i asa ca ezitati ? Dar astfel, ordinea efectuarii parantezelor si rapiditatea de calcul, devine o joaca. Cum ar fi sa spuna copilul: ”Vai, ce obosit sunt…cat am alergat…” /”Ai avut sport?”/ “Nuuu, matematica!”.

Si pentru vremea ploioasa avem surprize: cine nu s-a impotmolit la intrebarea “Cate muchii si varfuri are un cuboid?” Dar daca noi ne construim singuri cuboidele ? Cuburile ? Conurile ? Cilindrii ? Apoi le grupam, mutam, transformam? Si astfel viziunea spatiala devine o joaca ? Dar oare ce se intampla daca acest cub este aruncat in aer ? Dar daca il desfasuram ? Daca incercam sa construim o parasuta din el ? Sau din panza ? Cum functioneaza parasuta ? Hai sa descoperim impreuna, pas cu pas: de la constructie la experiment. Dar daca aruncam cubul in apa ? Ce se intampla ? Dar desfasurat ? Ce ar zice Arhimede? Stiati ca… Arhimede a trait in Siracusa si a fost prieten cu regele Hieron II. Deci, a fost in mijlocul unor intrigi si batalii. La vremea aceea, erau putini savanti de talie grea pe lume, care lume era si ea destul de mica, iar Arhimede a tinut legatura prin scrisori cu aproape toti. Cine stie ca intreaga opera stiintifica a lui Arhimede a fost recreata pe baza acestor scrisori, opera sa de acasa fiind in totalitate distrusa ?

Ei bine, daca v-am starnit interesul si daca vreti sa descoperiti si alte surprise, sunteti asteptati la taberele Mind Generation de informatica si gandire logica, si la multe alte surprise. “

Investitia parintilor pentru o tabara este de 680 lei, dar pentru inscrieri pana la finalul lunii mai este oferta pentru 590 lei.

La cerere se pot organiza in continuare, de la orele 13:00, efectuarea temelor de vacanta si recapitulari, parintii nemaiavand astfel emotii, griji sau stres pentru inceputul noului an scolar ! Program prelungit, cu focus pe teme de vacanta alternand cu jocuri relaxante si distractive, astfel incat parintii sa nu fie ingrjorati pentru cum isi petrec copiii ziua cat timp ei sunt ocupati la serviciu. Teme facute, copii veseli, parinti linistiti si se poate pleca in concediu !

Cursurile de Web Design sunt organizate in perioadele 17-28.06, 1-12.07, 15-26.07, 29.07-09.08, durata fiind de 2 saptamani, zilnic intre 13:00 si 15:00, varsta copiilor carora se adreseaza fiind clasele V – XII. La cerere se pot organiza si cursuri pentru adulti, tema fiind extrem de interesanta, ofertanta si ceruta pe piata muncii.

Se invata bazele realizarii unui web site, de la inceput pana la sfarsit, astfel ca fiecare participant in finalul cursului va avea propriul site construit de el insusi si va stapani notiunile principale pe care le va putea dezvolta ulterior fie singur fie prin participarea la alte cursuri de nivel mai avansat.

Costul unui curs de Web Design de doua saptamani, este foarte accesibil,  de 490 lei, iar pentru inscrieri in luna mai este pret redus la 420 lei.

Cursurile de programare – introducere in C++ sunt adresate elevilor de clasele VIII-IX. Cei care intra in clasa a VIII-a, urmand acest curs pot sa inteleaga despre ce este vorba in programare si sa faca alegeri corecte in ceea ce priveste drumul lor mai departe la liceu. Iar cei care sunt deja la liceu se pot pregati pentru ceea ce urmeaza sa invete, pentru a intampina noul an fara griji. Nu necesita experienta sau cunostinte anterioare!

Oferta de vara pentru acest curs este 8 sedinte la pret de 6, la 360 lei.

Cursurile de programare si algoritmi – pentru clasele II – VIII: se formeaza bineinteles grupe pe varste si intr-o atmosfera extrem de placuta se invata bazele programarii cu ajutorul unor platforme foarte atractive si specializate pentru copii, cum este Scratch. Copiii realizeaza cu manutele lor multe proiecte – animatii, jocuri, desene geometrice, probleme interesante de matematica si logica. 

Invata rand pe rand instructiuni de baza, repetitivitate, conditii logice, lucrul cu variabile, operatori, blocuri / subprograme si liste – cei avansati.

Oferta de vara pentru acest curs este 8 sedinte la pret de 6, la 300 lei.

Matematica nu este lasata pe dinafara. La centrul Mind Generation se organizeaza pe tot parcursul vacantei cursuri de matematica, structurate in  doua moduri: fie sedinte saptamanale (o sedinta pe saptamana, de-a lungul intregii vacante) fie cursuri intensive (doua saptamani zilnic sedinte) astfel incat parintii pot sa opteze pentru varianta cea mai convenabila. Costul unei sedinte saptamanale este de 50 lei, iar daca se opreaza pentru cursul intensiv, costul celor 10 sedinte de pe parcurul celor 2 saptamani este de 400 lei.

Teme de vacanta, recapitulare, exersare si aprofundare – toate la cursurile Mind Generation, perioada de vara fiind extrem de potrivita pentru aceste recapitulari: copiii sunt odihniti si toata lumea scapa de goana prin materie din timpul anului scolar, teste si teze ! Un timp perfect pentru focus pe recapitulare, revizuire si evaluare a nivelului si umplerea golurilor, copiii capata incredere si intra linistiti in noul an scolar !

Ce este diferit in cadrul cursurilor de la Mind Generation ? 

Abordarea – bazata pe calitate, relatii de incredere si prietenie, este ancorata in realitate, cu mult focus pe practica, iar continutul prezentat este dens, omogen, valoros, acopera o plaja larga de informatii, astfel incat toata lumea sa ramana cu un set important de notiuni pe care sa le poata aplica in continuare, in orice domeniu s-ar indrepta.

Pentru orice detalii, intrebari sau inscrieri, datele de contact sunt urmatoarele:

e-mail: office@mindgeneration.ro

Facebook: https://www.facebook.com/TheSoftEvolution/

Site: www.mindgeneration.ro






Comentarii Facebook