Marti 20 Octombrie

Milionarul Sile Pușcaș, fostul ginere al lui Ioan Rus, nu vrea să cedeze terenul din Zorilor pentru parc


Milionarul Sile Pușcaș, fostul ginere al lui Ioan Rus, nu vrea să cedeze terenul de 12.095 de mp din Zorilor pentru ca Primăria Cluj-Napoca să amenajeze un parc promis de Emil Boc. 

Terenul în cauză a fost cumpărat de Sile Pușcaș, patronul Florisal, în 2015, iar de atunci a așteptat oportunitatea de a obține autorizația de construcție pentru un nou proiect imobiliar, de care Clujul nu are nevoie. Cartierul Zorilor are nevoie de un parc. 

La ședința Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca din 9 ianuarie avocații 

Florisal au spus că clienții lor nu vor să fie expropriați, ci vor să fie lăsați să își ridice mega proiectul imobiliar, unde vor face ei un parc de 3000 de mp. 

Primăria Cluj-Napoca susține că va investi 19 milioane de lei în parcul din Zorilor, de pe strada Observatorului, dintre magazinele Profi și Carrefour, sumă din care 9 milioane de lei sunt pentru exproprierea terenului de 12.095 de mp.

Firma Florisal a dat deja în judecată Primăria Cluj-Napoca, o dată pentru că nu este mulțumită cu suma alocată pentru expropriere și a doua oară pentru că Primăria Cluj-Napoca refuză să supună dezbaterii Planul Urbanistic Zonal, realizat pentru proiectul imobiliar de pe strada Observatorului.

Sile Pușcaș a fost ginerele lui Ioan Rus, unul dintre greii Clujului, și a construit mai multe proiecte imobiliare în oraș, între care și Platinia. 

.

Comentarii Facebook