Milionarul de la Coratim, Daniel Dumitraş, condamnat mai dur, pentru accidentul motral de pe trecerea de pietoni


Daniel Dumitraş, patronul firmei Coratim, care a omorât cu Jaguarul un tânăr tătic pe trecerea de pietoni, a fost condamnat la 3 ani, dar tot cu suspendare. 

Condamnă pe inculpatul DDP, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În temeiul art. 91 C. pen., suspendă sub supraveghere executarea pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, stabilit în condiţiile art. 92 C. pen, menţinând celelalte dispoziții privind obligaţiile impuse pe durata termenului de supraveghere prin hotărârea atacată. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (dreptul de a conduce vehicule) pe o perioadă de 5 ani. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate, care nu contravin prezentei decizii”, precizează Curtea de Apel Cluj.

Judecătoria Cluj-Napoca a dispus în 2020 o pedeapsă mai blândă: Pedeapsa a fost la fel de ușoară. Daniel Dumitraș a primit 1,6 ani cu suspendare și trebuie să achite 330.000 de euro familiei victimei. Milionarul de la Coratim nu va mai avea voie să se urce a volan timp de 2 ani. Hotărârea Judecătoriei Cluj-Napoca a fost atacată cu apel. 

Sentința Curții de Apel Cluj este definitivă.

În motivarea sentinţei Judecătoriei Cluj este prezentată și mărturia lui Dumitraş: ”A recunoscut săvârşirea faptei şi a descris împrejurările în care a avut loc, declaraţia sa coroborându-se cu celelalte mijloace de probă existente la dosarul cauzei. Acesta a precizat că în momentul în care a efectuat virajul la stânga pentru a ieşi cu autoturismul marca Jaguar din parcarea restaurantului Coratim nu a observat pietonii care erau angajaţi în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni, a simţit doar o uşoară vibrație a maşinii şi imediat a văzut că o persoană din partea stângă a maşinii a început să urle”.

Milionarul a spus că ”la ieşirea din parcarea nu există indicator rutier de obligare dreapta sau stânga, doar marcaj longitudinal simplu continuu care delimitează sensurile de mers, înainte şi după trecerea de pietoni”. 

Daniel Grigoraș mai trebuie să presteze 60 de zile în cadrul Primăriei mun. Cluj-Napoca sau în cadrul Parohiei Ortodoxe Române a ”Tuturor Sfinţilor” din Cluj-Napoca. 

Judecătorul l-a tratat cu indulgență pe Daniel Grigoraș pentru că nu avea antecedente penale şi pentru că ”inculpatul era integrat social, implicat în proiecte umanitare, căsătorit, copii în întreţinere, precum şi circumstanţele săvârşirii faptei şi normele legale privind circulaţia pe drumurile publice încălcate”. 

Comentarii Facebook