Miercuri 24 Aprilie

Mii de profesori au pornit în marș pe Bulevardul Eroilor! Greva în Educație continuă la Cluj: „4 la purtare pentru Guvernare” - VIDEO


Greva în Educație continuă pentru a treia săptămână. Miii de profesori s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca de unde au plecat într-un marș de protest pe Bulevardul Eroilor.

Din primele date, aproximativ 3000 de protestatari, între care se află profesori, elevi și părinți s-au adunat astăzi în centrul Clujului pentru a spune un „nu” ferm tentativelor Guvernului de a-i sfida pe profesori și alți angajați din Educație. 

Potrivit reprezentanților Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, salariații din învățământ nu vor renunța la manifestații nici în a 11-a zi de grevă generală.

„4 la purtare pentru Guvernare”; „Guvernul sacrifică profesorii! Rușine!; „Vreau o școală ca afară, dar o vreau la noi în țară!; „Fără educație, moare orice nație”; „Elevii sunt cu voi”; Mereu sacrificați - niciodată respectați!”; - sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele protestatarilor. 

Premierul Ciucă va adopta un memorandum pentru majorarea salariilor profesorilor. În document scrie că noua lege a salarizării prevede ca venitul dascălilor debutanți să crească până la nivelul salariului mediu brut pe economie. Memorandumul include și numeroase prime pentru cadrele didactice. Doar că acest memorandum nu are valoare juridică.

Prin urmare, nu este surpinzător faptul că profesorii nu se mulţumesc doar cu promisiuni şi cer un act cu valoare juridică pentru majorările salariale. Până vor primi oferta care să-i mulţumească, greva continuă.

Comentarii Facebook