Sambata 23 Octombrie

Mii de oameni la o discotecă din Sala Polivalentă, fără mască. Nu s-a dat nicio sancțiune - VIDEO și FOTO


Mii de oameni au participat sâmbătă seara la o discotecă ce a avut loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Participarea a fost uriașă și evenimentul a avut loc în ziua în care au fost anunțate noile restricții în Cluj-Napoca, după depășirea ratei de incidență de 2 la mie. 

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, susține că ”Hotărârea nr. 185 din 18 septembrie 2021 privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea H.G. nr. 932/09.09.2021 cu modificările și completările ulterioare, pe raza județului Cluj” este clară: ”Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție;”. Autoritățile ar fi trebuit să aplice sancțiuni, dacă aceste reguli au fost încălcate. 

Cel puțin regula măștii a fost încălcată, după cum se vede în imagini. Participarea până 70% din capacitatea spațiului este o ”găselniță” bună, pentru că în cazul Sălii Plivalente, cu 9300 de locuri, lasă mult loc de manevră.

Cert este că tot publicul a fost masat pe teren, fără respectarea niciunei reguli de distanțare.

Vom reveni cu poziția DSP Cluj, care ar fi trebuit să verifice evenimentul... 

Comentarii Facebook