Mihail Pautov, medic chirurg de origine rusă stabilit în România: „Ești oficial rus? Pa, pa!”


Doctorul Mihail Pautov, medic chirurg în România, a răbufnit pe Facebook, cu privire la situația din Ucraina. Reputatul medic spune că, în aceste zile, îi este rușine că se consideră rus.

Doctorul Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, este de origine rusă. S-a născut în 1987 la Chișinău, în fosta URSS, din mamă ucraineană și tată pe jumătate rus. Familia lui s-a mutat în țara noastră atunci când el era doar un copil. Medicul se arată public extrem de revoltat legat de faptul că Rusia a atacat Ucraina.

Reputatul medic a publicat pe Facebook un manifest împotriva războiului pornit contra Ucrainei, de armata președintelui rus, Vladimir Putin

De mic mă consider rus. M-am născut în fostul URSS - la Chișinău; Mama este 100% ucraineanca, tata este jumate rus, jumate roman. Sunt vorbitor nativ de limba rusa, am urmărit de mic canale rusești, am vorbit rusa cu prietenii, vorbim rusa acasă. Am rude și mulți prieteni și colegi chirurgi în Odesa și Kiev. Țin legătură cu ei. Au bagajele făcute, subsolul pregătit pentru adăpost. Nimeni nu înțelege nimic. Noaptea nu prea se doarme, se aud focuri și avioane. Nu la granita, ci în Odesa și Kiev. Le este frica tuturor. Le-am oferit adăpost și sprijin oricând au nevoie, din păcate însă acum nu mai pot parași tara - nu o să îi lase”, a publicat medicul pe pagina sa de Facebook.

În realitate, rușii și ucrainienii sunt și se simți înfrățiți ca popoare. Ce se întâmplă acum este de neînțeles, nici pentru ruși și nici pentru ucrainieni. Un popor fricos și adormit (rus) care își ataca proprii frați, care nu înțeleg nimic. Sper că acest popor să se trezească cât de curând și să sugrume aceasta demență din interior”, a mai menționat acesta pe social media.

El susține că rușii sunt mințiți la televizor. Medicul mai pretinde că situația îi va afecta și pe ruși, care sunt vinovați că au susținut un dictator dement, cu referire la Vladimir Putin

Când mă uit la televiziunea națională din Rusia, 1TV ( pervii canal) mi se face rușine de faptul că mă consider rus. Se vorbește despre cum Rusia salvează refugiații ucrainieni loviți de teroriști, despre cum armata rebela din Ucraina ataca avioanele păcii de deasupra Kievului, ajutoare umanitare și chiar și interviuri cu ucrainieni care susțin că îi așteaptă pe ruși să îi salveze. Asta văd rușii la TV. Ce trebuie făcut? De evitat un conflict militar major, dar trebuie impuse cele mai aspre sancțiuni impotriva Rusiei și a oligarhilor lor”, a mai spus acesta. 

Ești oficial rus? Pa pa!

Vor suferi rușii? Categoric da. Merită asta? Categoric da, pentru că au ținut la sân și au sprijinit un dictator dement, un caz psihiatric paranoid ajuns la conducerea celei a 2 -a puteri militare din lume”, a încheiat medicul postarea de pe pagina sa de Facebook.


Comentarii Facebook