Mihai Lucan și fiul său au fost reținuți de procurorii DIICOT


Medicul clujean Mihai Lucan a fost reţinut de DIICOT, după ce a fost audiat mai multe ore, joi, în sediul parchetului, în dosarul în care există suspiciuni că medicul, alături de alte persoane, ar fi folosit bunurile Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în favoarea unei firme private.

Potrivit unor surse judiciare, alături de medicul Mihai Lucan a fost reţinut şi fiul său, Valerian Lucan, scrie Mediafax.

Profesorul Lucan a ajuns, joi, la sediul DIICOT din Bucureşti, acesta fiind adus de la Cluj, după ce, în cursul zilei de miercuri s-au făcut percheziţii la domiciliul lui.

De asemenea, în acelaşi dosar au fost reţinute două persoane, Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, director administrativ în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, şi Rodica Sanda Baciu, directorul economic în cadrul institutului.

Conform unui comunicat emis de DIICOT, dosarul are ca obiect efectuarea de cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat constituit de către suspecţii Mihai Lucan, Valerian Lucan şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajaţi ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul Institutului, în favoarea SC LUKMED SRL.

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca ar fi fost prejudiciat cu 5.169.406,91 lei.


Vezi mai multe despre caz AICI - UPDATE Percheziții la Mihai Lucan acasă. Procurorii verifică infracțiuni grave FOTO/VIDEO

Comentarii Facebook