Miercurea Alarmelor: Sirenele sună din nou la Cluj


Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a nunță că mâine dimineaţă, începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exerciţiu "Miercurea Alarmelor".

Prin modul de actionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmarească informările ISU Cluj, a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a Departamentului pentru Situații de Urgență”, potrivit reprezentanților ISU Cluj.

Începând cu luna august a anului 2017, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară exerciţii de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel naţional şi îmbunătăţirii timpului de reacţie al autorităţilor în situaţii speciale de urgenţă. Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare.

Scopul exerciţiilor este de a antrena autorităţile administraţiei publice locale, a pregăti populaţia prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare şi a verifica funcţionarea sirenelor de alarmare publică.

Comentarii Facebook