”Mi-ar fi rușine, dacă aș fi angajat la stat!” - La Cinema Dacia, din Mănăștur, se fac proiecții cu sala goală - FOTO


La Cinema ”Dacia”, din cartierul Mănăștur, se fac proiecții de desene animate la care nu merge nimeni. Promovarea acestor activități și diversificarea lor lipsește complet, astfel că s-a ajuns ca tot mai puțini să meargă la cinematograful, unde Primăria a investit milioane de lei pentru renovare. 

Una dintre probleme poate fi lipsa personalului care să facă promovări în mass-media sau pe rețelele sociale. Soluția ar fi ca primarul Emil Boc să detașeze din echipa consistentă care se ocupă de promovarea lui pe Facebook, unde are câțiva fotografi și cameramani, dar și oameni care scriu postări în numele lui.

Eu dacă aș lucra la stat, mi-ar fi rușine dacă nu ar beneficia nimeni de munca mea. De aceea, nu pot sa înțeleg de ce angajații Primăriei din Cinema Dacia nu diversifica activitățile ca sa vina mai multa lume la un centru comunitar, în fond, dar fără comunitate. Tot ce aduce lume, rareori când se întâmplă, e propus de alții, intrarea e pe bani, ei dau doar spațiul. Le-am propus loc de joacă pt copii, că la mall, ca cică nu se poate, că se lovesc copiii. Le-am zis sa lase ONG -uri sa faca activități, dar niciun răspuns. E penibil totuși să avem un ditamai centru gol. În Viena, am vizitat centre comunitare in care dădeau cheia la asociații de locatari, își făceau ei propriile activități. N-ar fi fain o cină la comun în cartier? Un loc de joacă în interior pentru vreme ploioasă, un concurs de talente în cartier, un loc de antrenament pentru adolescenți, programe de cinema dar unde sa ai curatori care sa știe cum sa aleaga filme și să aducă oameni în sală, ori producții locale? În fine, penibil. Ce e mai jenant e pretenția că centrul comunitar e rezultatul bugetării participative din 2013, doar ca sa bifeze vreun rezultat, când contractul de proiectare și executare a fost semnat cu câțiva ani înainte”, a relatat activistul civic Adrian Dohotaru.

334627375_151350244472252_3393855230071696612_n.jpg

Foto: ”Atmosfera” la un film de desene animate”

Comentarii Facebook