Meteorologii anunță că vremea se răcește brusc! Se anunță temperaturi sub 0 grade Celsius


Meteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 28 octombrie - 10 noiembrie.

Astfel, în Transilvania, după data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul acestei perioade din an. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 13...15 grade în 29 octombrie la 8...12 grade în intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, maximele urmând a se încadra într-un ecart mediu de 12...16 grade. 

O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2...5 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie


Comentarii Facebook