Medicii de la Spitalul Județean Cluj o susțin pe Adela Golea, medicul condamnat la închisoare


Medicii șefi de secție din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca își exprimă sprijinul pentru continuarea activității medicale, universitare și de conducere a doamnei Conf. Dr. Adela Golea. 

Medicul a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare pentru că a refuzat să prelevede probe biologice de la doi șoferi prinși băuți la volan. Procurorii de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca susțin că ”pe fondul imposibilităţii recoltării mostrelor biologice de sânge în noaptea de 21/22.10.2016, în două cauze penale s-a dispus clasarea cu privire la comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 1 C.pen”. 

Medicul Adela Golea a spus că nu va ataca sentința și că se va retrage din activitatea medicală.

Medicii șefi de secție din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca îi cer, prin intermediul unei scrisori deschise, să nu renunțe la activitate. ”Pe parcursul întregii activități desfășurate la UPU-SMURD Cluj, doamna doctor a dovedit un profesionalism adevărat, o atitudine extrem de corectă și imparțială. A luptat pentru fiecare pacient în parte, țintind binele acestuia, spre a-i oferi cele mai competente servicii medicale, în cel mai scurt timp posibil. 

Considerăm că dânsa și-a făcut datoria cu cea mai înaltă ținută medicală, profesională și umană, acum și întotdeauna. Este un exemplu de medic și om demn de urmat de foarte mulți, din breasla medicală și nu numai. 

Punctul nostru de vedere este că doamna Dr. Adela Golea și-a făcut mereu datoria și-a dedicat întreaga carieră în slujba comunității, într-un loc de muncă atât de solicitant. Ne exprimăm dorința și speranța ca doamna doctor să rămână în mijlocul nostru, pentru a ajuta în continuare pacienții din toată Transilvania.  

În mod deosebit, dorim să subliniem cu tărie profunzimea și profesionalismul cu care a format generații întregi de medici rezidenți de medicină de urgență și de ale specialități. 

Dr. Adela Golea și-a dovedit calitatea profesională și umană, nu numai în centrul universitar Cluj-Napoca, ci și la nivelul altor servicii de urgență și țară și din străinătate, fiind mereu cooptată ca și cadru formator sau evaluator în medicina de urgență națională și internațională. 

Dincolo de toate, pacienții sunt cei care pot să-și exprime un punct de vedere autentic, poate mai mult decât noi, colegii. 

Tocmai de aceea considerăm că lucrurile nu trebuie să se oprească aici, iar adevărul, care este doar unul singur, trebuie să învingă. 

Colectivul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca își exprimă solidaritatea și susținerea pentru doamna Conf. Dr. Adela Golea, în orice demers viitor”.

Medicul Adela Golea a fost șeful UPU SMURD Cluj și al Unității de Primire a Urgențelor (UPU) Cluj. În ultimii doi ani a ocupat funcția de director medical al Spitalului Clinic Județean Cluj. 

În perioada în care a fost medic șef la UPU Cluj, Adela Golea a dat un ordin pentru a preveni supraaglomerarea unității, care se ”sufoca” din cauza numărului mare de cazuri, unele care putea fi preluate de alte unități de primire a urgențelor . Ordinul respectiv se referă la faptul că medicii și asistentele medicale trebuiau să se ocupe cu prioritate de pacienți și nu de cazurile de șoferi cu alcoolemie în sânge, aduși de polițiști. 

Acest ordin a fost privit de IPJ Cluj ca un abuz în serviciu, Adela Golea fiind trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată. 

Comentarii Facebook