Medicii clujeni mereu la datorie! SCJU:„Solidaritatea umană este foarte importantă în aceste zile, în care semenii noștri suferă din cauza războiului”


Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca s-au alăturat efortului general de a asigura asistență medicală refugiaților ucraineni. Până la această oră, 3 persoane refugiate au beneficiat de asistență medicală de urgență și sunt internate în secțiile clinice ale spitalului. 

Solidaritatea umană este foarte importantă în aceste zile în care semenii noștrii aflați foarte aproape suferă din cauza războiului. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca s-a alăturat efortului general de a asigura asistență medicală refugiaților ucraineni. La această oră, 3 persoane refugiate au beneficiat de asistență medicală de urgență și sunt internate în secțiile clinice ale spitalului. 

Există refugiați care ajung la spitalul nostru cu afecțiuni grave fiind transferați direct din spitale de peste granița, ca urmare a faptului că activitatea spitalelor ucrainiene este grav afectată de acțiunile militare. Olena, pacientă în varstă de 40 ani din regiunea Transcarpatia, a ajuns la spital cu o afecțiune neurochirurgicală foarte gravă. După efectuarea unor investigații suplimentare, ea va fi operată în regim de urgență de  o echipă a Clinicii de Neurochirurgie”,  se arată într-un comunicate publicat pe pagina de Facebook a SCJU.

În Cluj au sosit până joi, 10 martie, peste 1.600 de ucraineni, iar ajutoarele sunt asigurate pe mai multe paliere, de la cel social la cel sanitar.

Comentarii Facebook