Medicii clujeni de la CDT nu lupta cu pandemia in week-end

Unul dintre cele doua puncte de vaccinare impotriva gripei noi din Cluj este inchis. Desi in Bucuresti autoritatile au deschis astazi noi puncte pentru imunizare, medicii de la Centrul de Diagnostic si Tratament din Cluj au pus lacat pe usa institutiei.

 

 

Potrivit programului afisat la usa institutiei, vaccinarea impotriva virusului AH1N1 se face zilnic intre orele 11 si 15. Surpriza insa: usa e inchisa pentru ca la CDT astazi lucreaza doar portarul. Un alt afis, postat un pic mai jos face lumina: sambata si duminica este inchis.

 

 

Portarul sustine ca zeci de persoane au venit astazi la CDT pentru vaccinare. "S-au certat cu mine, ca scrie ca e zilnic. Eu le-am spus ca e o greseala", a spus barbatul.

 

 

Cel de-al doilea punct de vaccinare din oras functioneaza la centrul Promedical din Iulius Mall. Aici, medicii vaccineaza populatia de la ora 8 la 22 intreaga saptamana. Astazi, cateva zeci de clujeni au fost imunizati aici.

 

 

In timp ce Clujul nu pare prins de "febra" vaccinarii, in Bucuresti, la Institutul Matei Bals, o mie de oameni stateau la coada sa se vaccineze. Conducerea spitalului a chemat de acasa medici ca sa faca fata numarului mare de oameni. Alte doua centre de vaccinare au fost deschise in Bucuresti, iar Adrian Streinu Cercel a anuntat ca de maine vor mai fi deschise doua.

 

Numarul persoanelor care solicita vaccinarea a crescut in ultimele zile, dupa moartea actorului Toni Tecuceanu, rapus de virusul AH1N1.

Comentarii Facebook