Medicii anunță o grevă de avertisment luni. Nicolăescu crede că ”medicii vor merge la serviciu”



Federația Sanitas a anunțat sâmbătă că medicii din România vor organiza luni o grevă de avertisment, astfel că policlinicile din țară vor fi închise în intervalul orar 08.00-10.00.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, la ieşirea de la întâlnirea care a avut loc sâmbătă dimineaţă la Ministerul Sănătăţii, că greva de avertisment va avea loc luni între orele 8.00 şi 10.00, când vor fi asigurate o treime din serviciile medicale, în general urgenţele. Persoanalul medico-sanitar care nu se va ocupa de urgenţe se va aduna în semn de protest într-un loc din spital, iar după ora 10.00, toată lumea îşi va relua activitatea, a precizat acesta, informează Mediafax.

"Aşteptarea noastră este ca în perioada 26 - 27 (noiembrie, n.r.) să găsim soluţii şi scrise. Colegii noştri sunt pregătiţi să-şi ducă la îndeplinire calendarul pe care l-am stabilit", a mai spus Sepi la ieşirea din minister.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, nu crede că va avea loc protestul și spune că că ”medicii vor fi la serviciu".

 

"Pentru că, din punctul meu de vedere, medicii sunt în slujba pacienţilor, e jurământul pe care l-au făcut, să apere viaţa oamenilor. Deci eu cred că medicii vor fi la serviciu, probabil că vor fi şi cazuri izolate în care unii dintre ei vor participa probabil la această grevă, dar cred că medicii sunt în afara acestui protest pentru că sindicatele reprezentantive ale medicilor n-au deschis niciun conflict de muncă cu Ministerul Sănătăţii", a spus Nicolăescu.

Vicepreşedintele Federaţiei Sanitas a anunțat în 14 noiembrie că angajaţii din sistemul sanitar vor intra în grevă generală pe termen nelimitat din 28 noiembrie și că vor cere şi demisia ministrului Sănătăţii, pentru că nu s-a rezolvat niciuna dintre solicitările transmise.

Comentarii Facebook