Masuri de prevenire a incendiilor recomandate clujenilor care-si petrec ziua de 1 mai la picnic

 

Inspectia de prevenire a incendiilor din cadrul ISU Cluj le recomanda clujenilor cateva masuri pentru evitarea producerii incendiilor.

"Avand in vedere zilele libere, pentru cei care isi petrec aceste zile in aer liber, este indicat sa se faca foc doar in zone amenajate si la o distanta de minim 30 metri de zone forestiere, iar la plecare, sa stinga jarul ramas cu apa pana la stingerea completa si sa depuna resturile menajere precum sticle, hartie, pungi plastic etc. doar in locuri special amenajate", potrivit inspecitiei de prevenire a incendiilor din cadrul ISU Cluj.

Pentru campinguri este important de retinut ca focurile pot fi aprinse doar in locuri special amenajate, iar focurile de tabara se pot amenaja in locuri care sa nu produca pericol de incendiu, cu respectarea unei distante de siguranta.

In caz de incendiu nu trebuie sa va panicati. Anuntati evenimentul la numarul unic de urgenta 112, evacuati zona daca nu este posibila stingerea focarului.

In primele luni ale anului ISU Cluj a intervenit la peste 260 de incendii de vegetatie uscata. Alte 144 de incendii de vegetatie uscata au fost stinse de catre serviciile voluntare pentru situatii de urgenta din judet.
 

Comentarii Facebook