Miercuri 24 Aprilie

Mașinile electrice pot circula la Cluj-Napoca și pe benzile dedicate NUMAI autobuzelor

 

Mașinile electrice vor putea circula din Mănăștur în Mărăști, mult mai liber, pe benzile dedicate numai autobuzelor și troleibuzelor. 

 

Sunt conștient că viitorul care bate la ușă merge în această direcție. E clar că ne vom îndrepta tot mai mult către mașini electrice.

 

Avem două politici publice. Prima este aceea că mașinile electrice vor avea dreptul să circule alături de autobuze și troleibuze, pe benzile dedicate transportului în comun, ca o modalitate de a încuraja acest transport verde și de a-i încuraja pe oameni să își achiziționeze aceste mijloace moderne de transport, dacă tot își doresc mașină.

 

Vom începe, după aprobarea specialiștilor implementarea benzilor prioritare pentru transportul public. Din Mănăștur până în Mărăști, pentru început pe axa principală, dar și pe celelalte axe, astfel încât să încurajăm oamenii să folosească acest mijloc de transport alternativ la mașină. Autoturismele electrice vor avea posibilitatea de a circula pe aceste benzi, la fel ca și în alte orașe importante. Bicicletele și transportul de taxi pot avea acces la aceste benzi dedicate. 

 

A doua politică în privința susținerii mașinilor electrice se referă la oferirea de către Primărie a unor locații unde oamenii să își poată încărca mașinile electrice. Acum, în Cluj-Napoca, este o singură stație de încărcare a mașinilor hibrid și a mașinilor electrice, la Liberty Technology Park. Stația este privat, dar are acces oricine la această stație. Primăria va pune la dispoziția publicului mai multe astfel de stații, ca o formă de încurajare a acestui mijloc de transport”, a declarat primarul Emil Boc. 

 

Clujul cumpără 30 de autobuze electrice: Vom avea patru linii de transport public cu autobuze electrice

Comentarii Facebook