Mașina din Cluj luată de viitură. Oamenii s-au salvat - FOTO


O masina a fost luata de viitura la Iara, judetul Cluj.

Ca urmare a fenomenelor meteo și hidrologice ce s-au manifestat în cursul zilei de astăzi, au fost înregistrate două solicitări pentru intervenția echipelor specializate din cadrul ISU Cluj, ca urmare a surprinderii de viituri a unui autoturism, ce se deplasa pe un drum secundar, și a unei persoane aflate în locuința proprie.

Ambele solicitări au venit din localitatea Ocolișel, comuna Iara, iar salvatorii au ajuns deja la persoana care a fost surprinsă de viitură în autoturism. Apele și aluviunile începuseră să se retragă, iar persoane a reușit să se auto-evacueze din autoturism, înainte se sosirea pompierilor și i-a asigurat că se află în afara oricărui pericol.

Echipajul s-a deplasat către locația indicată de cel de-al doilea solicitant, iar în zonă au fost dislocate, suplimentar, un autocamion cu o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei, o autospecială pentru muncă operativă cu tracțiune integrală și o barcă de salvare.

-------------------

UPDATE

ISU Cluj: Drumul este afectat în mare proporție și este impracticabil, o porțiune este surpată, la cca doi km înainte de intrarea în localitate. De asemenea, sunt mai mulți copaci, de mari dimensiuni căzuți peste drum și la care nu s-a putut ajunge cu autospeciale sau alte utilaje pentru a fi îndepărtați de pe carosabil.

A fost afectată o parte din rețeaua de alimentare cu energie electrică din localitate, astfel fiind cca 30 de gospodări sunt decontate de la rețea în aceste momente. Avaria se va rectifica mâine de dimineață de către echipele specializate ale furnizorului de utilități, iar generatoarele mobile nu pot ajunge în localitate deoarece drumul de acces este blocat.

Vineri dimineața, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cluj a anunțat că vor fi realizate lucrări de reparații a drumului, astfel încât să se poată acționa pentru remedierea aspectelor menționate mai sus.

Pompierii au cercetat toate gospodăriile din localitate și nu au fost identificate persoane care să fie în pericol și nici subsoluri inundate cu apă.

Comentarii Facebook