Marș pentru climă la Cluj. Tinerii au scandat lozinci prin care cer protecția mediului - VIDEO


Circa 200 de persoane au participat vineri, 28 noiembrie, la ”Marșul pentru climă”.

Marea majoritate a persoanelor prezente la manifestație au fost tineri. Aceștia au mărșăluit prin centrul orașului și au scandat lozinci care îndemnau la protecția mediului și a naturii. 

Clujenii au veniți ”înarmați” cu bannere și pancarte cu mesaje de conștientizare privind schimbările climatice.

Protecția mediului se pune tot mai serios în foarte multe țări civilizate.

Vineri, 29 noiembrie, în Viena au avut loc proteste prin care se cerea companiilor austriece să aibă mai multă responsabilitate în privința tăierilor masive de păduri din România.

Reprezentanţii Agent Green, organizatorii protestului, spun că au dus la Viena mesajul ”Save Romanian Primary Forest”. ”Protestatarii au ajuns la Ministerul Mediului din Viena cu mesajul: “SAVE ROMANIAN PRIMARY FORESTS” pentru că o serie de firme austriece toacă anual milioane de arbori din România şi ar trebui responsabilizate. Mulţumim Fridays for Future Vienna”, au scris reprezentanţii Agent Green pe Facebook.

De asemenea, Parlamentul UE a declarat joi, în mod simbolic, starea de ”urgenţă climatică", în scopul intensificării presiunilor pentru adoptarea de măsuri radicale de contracarare a încălzirii globale, relatează agenţia de presă Reuters.

În favoarea declaraţiei simbolice s-au pronunţat 429 de eurodeputaţi, în timp ce 225 au votat împotrivă, iar 19 s-au abţinut de la vot.

În contextul modificărilor climatice atribuite poluării, guvernele sunt supuse presiunilor pentru a adopta o serie de măsuri urgente la summitul ONU pe tema climei programat în Spania în perioada 2-13 decembrie, scrie Mediafax.


Comentarii Facebook