Luni 30 Ianuarie

MARIUS LEONTIUC, cel care a înșelat peste 100 de oameni cu un milion de euro, a câștigat despăgubiri la CEDO

 

După ce ți-a bătut joc de 100 de familii, marea lor majoritate din Transilvania, cărora le-a vândut apartamente în Cluj-Napoca, pe strada Pasteur nr 10, pe care nu le-a mai construit niciodată, Leontiuc a castigat si la CEDO.

 

Pastorul luteran a incasat de la cele 120 de persoane din mai multe judete peste un milion de euro, sub forma de avans pentru apartamentele dintr-un bloc care trebuia sa fie construit pe strada Pasteur numarul 10. Dupa ce si-a amagit ”clientii” că blocul nu poate fi construit din vina Primăriei, oamenii au depus plângeri peste plângeri la parchet și Leontiuc a fost arestat.

 

Marius Leontiuc, patronul firmei Europlan din Timisoara, a fost arestat la finalul anului 2008, dupa ce procurorii DNA Cluj au finalizat cercetarile si l-au trimis pe pastor in judecata.

 

Alaturi de el au mai fost trimise în judecata alte două persoane: avocata Nicoleta Barla, care a fost condamnata la 4 de inchisoare cu suspendare sub supraveghere judiciara, si Sanda Mariana Chifor, agent imobiliar si secretara la firma Cristal Group SRL, care a vandut apartamentele din blocul fantoma. Ultima a fost condamnata la trei ani si patru luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere.

 

Pastorul timisorean, Marius Leontiuc a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj, în mai 2011, la 10 ani de închisoare cu executare, dar a obținut în martie 2012 rejudecarea cauzei la Inalta Curte de Casație și Justiție.

 

Între timp el a dat statul român în judecată la CEDO pentru cei 3 ani și 9 luni petrecuți în arest, reclamând condițiile și durata exagerată a încarcerării preventive. El a cerut despăgubiri materiale de 350.000 de euro și 120.000 de euro despăgubiri morale.

 

CEDO i-a dat câștig de cauză și obligă statul român la plata unor despăgubiri de 9.500 de euro.

 

Comentarii Facebook