Maria Vlas vrea sa ofere consultanta pentru firme! "Mama FNI" a fost acasa si a dat un interviu pentru Stiri de Cluj - EXCLUSIV


Maria Vlas a fost intr-o vizita de 24 de ore la Cluj Napoca pentru a-si vizita mama. Fostul presedinte al SOV Invest a marturisit ca are propuneri de la mai multe publicatii pentru a scrie editoriale, dar vrea sa faca si consultanta.

Maria Vlas a acordat un scurt interviu pentru Stiri de Cluj in care a povestit ce va face in viitor, dar a vorbit si despre trecut. Nu a ratat nici temele politice si a spus ca Emil Boc  este o simpla trompeta si mai bine ramanea la Cluj sa coseasca!

Stiri de Cluj: De ce ati stat atat de putin la Cluj?

Maria Vlas: Nu am mai ramas pentru ca am avut probleme in service cu masina. Mare parte din timpul petrecut la Cluj am fost sa caut piese. In plus, a fost o vizita scurta pentru a-mi vedea mama. Nu pot sa stau la Cluj. Ce sa fac in Cluj, trebuie sa imi castig existenta!

Stiri de Cluj: Pe mama dvs. o mutati la Bucuresti?

M.V.: Fiecare cu tabieturile lui si nu se poate. Si asa, locuinta mea de la Bucuresti, care nu e a mea, e mai mult garsoniera si nu as avea unde sa o tin pe mama.

Stiri de Cluj: Puteti sa va mutati la Cluj si sa scrieti.

M.V.: Sa scriu din Cluj pot, dar aici (n. red. la Bucuresti) am oportunitati. Nu pot sa fac nimic din Cluj. Raman cu scrisul pentru ca la vremea asta nu mai pot sa fac nimic ca nu ma mai tin balamelele si nici nu mai vreau. Am propuneri de la doua reviste si doua ziare sa scriu editoriale si asta fac. Stau toata ziua in fata calculatorului si scriu.

Stiri de Cluj: Alte propuneri ati mai avut?

M.V.: Vreau sa fac si consultanta pentru afaceri, pentru evaluarea intreprinderilor, pentru solutii de revigorare, pentru marirea pietelor si optimizarea costurilor.

Stiri de Cluj: Dar cu trecutul dvs. credeti ca sunt firme care vor apela la aceste servicii?
 
M.V.: Sfaturi poti sa dai din alta perspectiva despre pietele de capital. Au fost multi la care le-am dat sfaturi pentru ca eu stiu ce nu stiu ei. Nu cred ca lumea se gandeste ca eu am furat si cred ca am experienta pentru a da sfaturi. Oricum este un plan de viitor pe langa scrisul.

Stiri de Cluj: Sorin Ovidiu Vantu v-a sunat de cand ati iesit din penitenciar?

M.V.: Nu, si nici nu am nevoie de el. Nu-i cazul sa ma sune. Eu l-am refuzat si tine minte ca eu ma tin de cuvant. M-a sunat acum multi ani si i-am spus sa nu ma mai caute.

Stiri de Cluj: Cum vi s-a parut Clujul?

M.V.: S-a schimbat foarte mult in bine. Arata a oras occidental, dar e sufocat de trafic. S-a intins si are cartiere rezidentiale. Avansam inainte, ca sa fac o gluma.

Stiri de Cluj: Ce parere aveti despre scandalul din politica? Credeti ca Emil Boc trebuia schimbat?

M.V.: Boc este o trompeta! El zice si cine il baga in seama? Eu in locul lui nu ma bagam prim-ministru nici daca ma poleia in aur. Mai bine ramanea primar si cosea, se ducea acasa si batea in lemne. Si-a distrus orice fel de cariera politica pentru ca acum ia numai palme peste bot si picioare in cur. Cineva trebuie sa plateasca, desi iti spun ca mi-a fost mila de el saracu' in Parlament.

Stiri de Cluj: Opozitia ar fi o solutie?

M.V.: Faptul ca nu a trecut motiunea e un exercitiu de imagine. Opozitia nu vrea sa ajunga la guvernare ca nu se baga nimeni in rahatul asta fioros. Lasa sa plateasca PDL toata factura. Eu as face la fel si nu m-as baga. Nici ei (n. red Opozitia) nu au nicio solutie si ii lasa sa ajunga la fundul sacului. O sa piarda alegerile si nu vor mai intra in Parlament. Ii lasa sa moara pe limba lor. De cand e lumea si pamantul se stie ca politica e curva. Acum e mai curva ca niciodata.


Stiri de Cluj: Piata de capital este influentata?

M.V.: Mi se face rau pentru ca vanzand circul de la noi nimeni nu mai are incredere sa vina sa investeasca. Astfel, nu ne mai scoatem niciodata din marasmul asta in care suntem. Nici unul nu-i mai bun decat celalalt si tristul adevar e ca se cearta mai rau ca in piata. Ar trebui sa gaseasca o solutie in care sa faca ceva, in care sa fie liniste si in care sa vina lumea cu placere la noi. Dar cand tu ai un cod fiscal care se schimba mai repede ca izmenele pe un muncitor salahor, cum sa ii atragi pe investitori. Daca nu ai economie pe cine impozitezi. Eu sunt de acord ca trebuie sa protestezi, dar ce dracu rezolvam cu asta. De unde vin alti bani.

Comentarii Facebook