Marea masă a taximetriștilor clujeni nu vor participa la protest: ”Orice perturbare a traficului din municipiu este inutilă”


Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, reprezentativă în Cluj-Napoca, nu este de acord cu protestul anunțat de unii taximetriști, care cer să fie lăsați să circule pe benzile dedicate transportului în comun.  

Asociația consideră că perturbarea traficului rutier este inutilă și că pe rolul instanțelor este un proces prin care se dorește lămurirea accesului pe benzile dedicate pentru transportul în comun. 

Ne simțim obligați să facem următoarele precizări pentru clujeni:

- Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania NU este angrenată în niciun fel în organizarea protestului anunțat pentru joi, 25.05.2023.

- Membrii asociației NU vor participa la acest protest, credem de cuviință că orice perturbare a traficului din municipiu este inutilă în situația dată.

- Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, în contradictoriu cu pârâții, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca prin Primar, are pe rolul instanței de contencios administrativ dosarul 2585/117/2022 având ca obiect anulare act emis de autorități publice locale, în speță HCL 5/18.01.2022 cu următorul termen la 23.06.2023, document în urma căruia a fost reglementat, în mod incorect, accesul taximetrelor pe benzile dedicate BUS, reglementat clar de Art.20 din Legea 38/2003.

- La momentul redactării prezentei circulația taximetrelor pe benzile de BUS NU este restricționată, colegii accesând aceste benzi, fapt reglementat de Legea 38/2003, lege specială. Drept dovadă cele 8 procese verbale încheiate de organele abilitate anulate în instanță!

- Facem precizarea că serviciul de taximetrie, colegii care prestează acest serviciu, NU doresc accesarea acestor benzi speciale pentru confortul propriu, ele fiind accesate exclusiv pentru ca clienții serviciului să ajungă de la A la B în cel mai scurt timp, acesta fiind și rolul serviciului, acela de a deservi pasagerii/clienții serviciului de transport public local mai rapid decât serviciul de transport în comun”, a precizat vicepreședintele Asoiciației, Ioan Pugna.

Comentarii Facebook