Mare tragedie pe o pârtie de schi. Un schior a omorât din culpă o fetiță de 5 ani


Pe o pârtie de schi din Franța s-a întâmplat o mare tragedie. Un schior experimentat, de origine franceză, a ucis o fetiță britanică, care avea doar 5 ani, după ce s-a izbit de ea într-o stațiune din Alpi. 

Procurorii din orașul Bonneville au declarat că accidentul a fost cauzat de viteza excesivă a schiorului cu experiență și au acuzat un localnic de 40 de ani pentru omor din culpă, luni seara, în data de 17 ianuarie, după ce a fost deschisă o anchetă în dimineaţa accidentului. Incidentul a avut loc în timp ce fata învăța să schieze, sâmbătă dimineața, în Flaine, la nord-vest de Chamonix, scrie The Guardian.

Fata a murit la bordul unui elicopter care o ducea de urgență la spital, în ciuda încercării de resuscitare. Ea participase la o lecție organizată de Școala Franceză de Schi (ESF) împreună cu alți patru copii. Copilul se afla la fileu în spatele grupului și era pe punctul de a vira la dreapta când a fost lovită „foarte violent” de un schior sosit cu viteză mare care a încercat fără succes să o evite. 

Accidentul a avut loc la marginea pârtiei, pe vreme senină. Un pompier voluntar, a încercat să-i acorde primul ajutor fetei imediat după accident, cu asistența unui medic local. Instructorul de schi, care a fost audiat ca martor, nu a fost considerat vinovat în niciun fel, precizează publicația franceză Le Dauphiné.



Comentarii Facebook