Mame acostate în Piața Mărăști cu oferte suspecte: ”Vă fotografiem copiii și îi facem vedete”

 

O clujeancă a relatat o experiență avută în Piața Mărăști cu o agenție care recrutează copii ăentru a-i face vedete în spoturi publicitare sau emisiuni televizate. 

 

Femeia a spus că i s-a părut suspect de la început faptul că i s-au cerut bani pentru a fi făcute fotografiile. ”Înainte imi zicea ca daca au copii haine mai deosebite acasa sa vina cu ele sa le faca poza, "!?" cum vine asta? Pozezi pentru reclama cu hainele de acasa?!”, a spus clujeanca.

 

Redăm mai jos reclamația acesteia:

 

Astazi am trecut trecerea de pietoni din piata Marasti cu baietelul de mana spre complex si acolo un tip racola mame cu copii cu scopul de a te convinge sa iti promovezi copilul in  publicitatea (sedinte foto pentru reviste, reclame, prezentare de moda, televiziune) am urcat la etajul 1 al complexului si acolo era o persoana imbracata in Mickey Mouse si doua fete care iti ofereau detaliile.

 

Era muzica dată tare de abia intelegeai ce vorbea. Avea fata textele bine invatate ca sa te convinga. Spunea ca primele doua sedinte sunt pentru acomodare. Ca vei fi platit cu 30-40 de euro pentru o aparitie, dar la unele apariti o sa primesti produsele de la firma, dar inainte imi zicea ca daca au copii haine mai deosebite acasa sa vina cu ele sa le faca poza, "!?" cum vine asta? Pozezi pentru reclama cu hainele de acasa?!

 

I-am cerut daca poate sa imi dea o copie a acordului de parteneriat sau daca pot sa ii fac o poza sa il citesc acasa, a spus ca nu ca mi-a explicat totul si mi-a aratat ce scrie. Ca ei nu au dat anunt in ziar ca sa vina oricine si ca ei selecteaza doar copilasii care sunt draguti si au potential.

 

Bun. Dar mi s-a parut un pic aiurea cand mi-a zis dupa aceea ca pot sa il aduc si pe baiatul mai mare la sedinta pe care nici nu il vazuse, pe care nici nu m-au intrebat macar daca ii sanatos (multumesc lui Dumnezeu ca este.), daca era un copil imobilizat in scaun? Dupa care nu trece un minut si intra o mama cu un baietel care chiar nu era dragut si mai ales pentru domeniul de publicitate, mi s-a parut ciudat.

 

Pe Acordul de confidentialitate era o adresa unde se facea sedinta foto, parca daca mai retin bine era str. Eroilor, nr.8, daca nu gaseai adresa era un numar de telefon mobil, la care sa suni, (asa de greu ii in anul 2016 sa gasesti o adresa la o firma, incat trebuie sa suni? sau au alta adresa, ori ii intr-o vagauna neinregisrata cu adresa). Culmea era ca trebuia sa platesti o taxa de 100 de lei la inscriere pe un an si care trebuie sa platesti pe loc acolo in Marasti.

 

La inceput zicea ca se numesc Transilvanya Models, pe hartie am vazut ca scria ceva de Co... Academys Transilvanya, mai zicea ceva de Transilvanya Kids. Mai devreme cand m-am uitat pe Google am observat ca ati scris un articol tot despre o firma de modeling din Complexul Marasti, http://www.stiridecluj.ro/social/next-media-management-agentia-de-modeling-acuzata-ca-da-tepe-clujenilor-de-ce-sa-va-feriti . Si tot pe google am mai vazut articole scrise despre 4-5 firme cu denumiri diferite care isi desfasurau activitatea tot in acest complex cu aceleasi tipar de racolare pentru bani, cred ca tot aceiasi patroni angajati au, doar ca isi schimba periodic denumirea firmei si nmele de Transilvania este ultimul.

 

In timp ce stateam pe scaun acolo inauntru, eu nu am observat, a inceput o domisoara de acolo sa se agite si sa il repezeasca pe o persoana care era in fata usilor de sticla si se uita inauntru si citea de pe usa. !? Pai eu zic si realitatea asa ii: Daca esti o firma serioasa si vrei sa iti vinzi/promovezi produsele de ce sa te enervezi cand iti vine un potential client si se intereseaza cat de putin de cea ce faci tu, poate maine sau peste o saptamana - luna, poate deveni clientul tau pe un termen lung sau din care ai un profit bun. Eu nu am mai vazut asa ceva nici in mall-uri, nici in complexul din Piata Marasti, nici macar la cel mai banal magazin sau taraba sa fugaresti oameni ca de ce se uita la produsele tale. Cred ca ii agentie fantoma”, ne-a relatat o clujeancă.

 

Astfel de agenții care fac recrutări direct în stradă au împânzit Clujul.

 

Pe strada Memorandumului, clujencele sunt acostate și li se propune să devină modele. 

 

O clujeancă povestește cum a fost abordată pe strada Memorandumului din Cluj-Napoca, mai multe zile la rând de așa-zișii ”recrutori de beauty”: ”Trei zile la rând, am fost abordată de indivizii de pe Memo, care recrutează fete sub sigla unui salon de beauty foarte cunoscut din Cluj. Acest domn Claudiu,care e de dimineață până seara, pe Memo,chiar pe lângă shaormerie, m-a complimentat, și chiar a fugit după mine, doar să mă ajute. Curioasă fiind de felul meu, am intrat în birouașul, unde tipesele se ocupă de recrutarea propriu-zisă. Îți promit marea cu sarea, tratamente și tot tacâmul, doar că e nevoie sa plătești o sumă de 100 de RON. Guess why? Ca să fie siguri că vei merge la shooting. Tipesa cu atitudine de superstar mi-a spus că banii îmi vor fi restituiți. Asta e doar așa, să fie siguri. Când i-am spus că nu sunt interesată că voi pleca din Cluj, și-a țuguiat buzele și a zis ”ok, înțeleg”, de parcă îi venea să vomite”, conform Gazeta de Cluj.

Comentarii Facebook