Mamă și copil grav bolnav, blocați în gară la Cluj. Un șofer de suflet s-a oferit să îi ducă acasă, la Iași


O mamă din Iași a rămas blocată cu copilul bolnav în gara din Cluj-Napoca, din cauza grevei CFR. Copilul abia ieșise din spital și trebuia să ajungă acasă, la 418 km distanță. Întâmplarea a avut loc în 20 decembrie.

Astăzi la prânz, pe la ora 12, Bo primește telefon de la o mămică disperată: era în gară la Cluj, cu copilul proaspăt externat, trebuia să se întoarcă acasă, la Iași, și tocmai aflase că nu circulă niciun tren, nu se știe până când, că e grevă generală spontană la CFR.  

Mamă, singură, într-o gară, în miez de decembrie, cu un copil cu diagnostic grav, la 418 km distanță de casă, într-un oraș în care nu cunoștea pe nimeni, grevă generală la CFR, probabil nici Dumnezeu nu știa pentru cât timp.

Bo, care era în Brașov, a anunțat imediat pe grupul de voluntari șoferi de suflet că e nevoie să ducem o familie, din Cluj, în Iași. În următoarele cinci minute, au răspuns doi șoferi de suflet: unul din Pitești, altul din Galați. Doar că ambii puteau ajunge abia mâine dimineață în Cluj.

După alte cinci minute, un al treilea, din București, se oferă să meargă el astăzi. Și această variantă presupunea (prea) multe ore de așteptare – exclus, pentru o mamă cu un copil grav bolnav, blocată într-o gară, în decembrie”, au relatat reprezentanții unei asociații de voluntariat.

Abel Samuel Moldovan, un băiat din Cluj-Napoca, s-a oferit să ajute femeia să ajungă acasă împreună cu fiul ei.

Pot eu, mă îmbrac într-un minut și pornesc spre gară”. Toate astea s-au întâmplat în 15 minute. Deja la 12,45 șoferul de suflet preluase mămica și copilașul din gară și porniseră la drum spre Iași.

Abel Samuel Moldovan se numește șoferul de suflet”, au adăugat cei de la asociație. 


Comentarii Facebook