Mai mulți tineri din Cluj-Napoca și-au propus să promoveze Roșia Montană printr-un scurtmetraj


Poveștile de viață ale unor localnici din Roșia Montană fac subiectul unui scurtmetraj, menit să promoveze zona turistică. Câtiva tineri cinefili din Cluj și Alba s-au înarmat cu camere de filmare și au încercat să surprindă frumusețea comunei. Mica localitate minieră este înscrisă de anul trecut pe lista patrimoniului mondial Unesco.

Roșia Montană s-a transformat timp de câteva zile într-un veritabil platou de filmare. Mai mulți tineri din zonă și de la liceul de informatică din Cluj au suprins prin intermediul obiectivului de filmare viața oamenilor din această zonă a țării.

Tinerii au luat la pas ulițele satului pentru a descoperi cele mai interesante legende și povești chiar de oamenii locului

Acesta e un loc care de multă vreme e destul de controversat și chiar e nevoie de niște oameni interesați care să vină să îl aduă la viață”, spune unul dintre tinerii participanți la proiect. „Ne-am axat foarte mult pe legende și pe mituri deoarece sunt foarte interesate”, a explicat o elevă clujeancă.

Fiecare relatare a fost înregistrată pentru a rămâne mărturie peste ani 

I-am implicat pe copii în cercetare de teren întrebăm oamenii legat de mitolgie românească, poveștile de viață din trecut pentru că o dată cu ei moare o lume. Este important să rămână ca mărturie aceste povești de viață”, declară profesorul clujean care coordonează proiectul cinematografic al elevilor, potrivit StirileProTv. 

Scurtmetrajul realizat de elevi va fi proiectat la festivalul de teatru, film și muzică ce se va desfășura la Roșia Montană în prima parte a lunii august. Pe lângă acest atelier tinerii vor avea parte și de altele care să le dezvolte creativitatea, ca cel de teatru sau cel de tur ghidat cinematrografic al satului.


Comentarii Facebook