Mai mulți clujeni sunt revoltați din cauza radioului difuzat în stațiile de autobuz. Vezi cum răspunde Primăria



Mai mulți clujeni sunt revoltați de faptul că în stațiile CTP din raza municipiului Cluj-Napoca este difuzat radioul ”Infotrafic”, pe care îl consideră a fi o ”sursă de poluare fonică”.

Cum am putea sa scapam de postul Info Trafic care ne agreseaza fonic in statiile RATUC?”, se plânge un clujean.

O altă persoană susține că acest post de radio este foarte deranjat, mai ales pentru cei care folosesc zilnic mijloacele de transport în comun, susținând că ”amplifica zgomotul produs de traficul rutier”.

Doresc sa va aduc in atentie o problema care pentru mine, ca persoana care foloseste zilnic transportul in comun clujean, a devenit extrem de suparatoare. Este vorba de statiile radio din numeroase refugii RATUC, emitand sub eticheta "Infotrafic". O sursa de poluare fonica semnificativa, care amplifica zgomotul produs de traficul rutier extrem de intens din anumite zone ale orasului”, susține o clujeancă.

Nu stiu cine a aprobat amplasarea acestor statii radio, insa sunt convinsa ca acei decidenti nu se numara printre "consumatorii captivi" ai emisiunilor Infotrafic, bombardati zilnic si in zone de trafic infernal, de decibeli suplimentari in timp ce asteapta autobuzul/troleibuzul/tramvaiul.

Sunt constienta de faptul ca primaria sau RATUC va fi avand avantaje pecuniare ori de alta natura din aceasta colaborare, insa consider dezolanta neglijenta - sa nu spun nepasarea - pe care o aratati astfel fata de calatorii / pietonii clujeni”, mai spune femeia.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca motivează difuzarea posutlui de radio prin faptul ajută la creșterea ”accesului populatiei la informatii de interes public”, precizând că există permanent discuții cu cetățenii despre tipul materialelor difuzate sau reglarea intensității sunetului.

Reteaua Infotrafic functioneaza exclusiv in statii de transport in comun din municipiu, nu in toate, ci in anumite puncte considerate importante din punct de vedere al traficului in transportul in comun. Parteneriatul pe care municipalitatea l-a incheiat cu aceasta retea de comunicare este realizat in scopul cresterii accesului populatiei la informatii de interes public, precum si de a diversifica modalitatile de promovare a evenimentelor importante din municipiu. In privinta utilitatii acestei retele am avut numeroase ocazii de a confirma faptul ca cetatenii apreciaza acest tip de transmitere a informatiilor de interes public. Exista un continuu dialog intre primarie si detinatorii retelei, privind nevoia de a ajusta fie intensitatatea sunetului, fie tipul mesajelor, care ies din sfera parteneriatului la care facem referire”, transmit reprezentanții primăriei.

 

--------------------------------------------------------------

 

 

UPDATE

 

Reprezentanții InfoTrafic și-au cerut scuze față de clujenii care sunt deranjați de programele emise, precizând că persoanele nemulțumite își pot transmite mesajele pe adresa de email a postului. 

 

Ne cerem scuze clujenilor care se simt derajaţi de programele noastre. Aceasta este poziţia oficială a postului InfoTrafic:

 

InfoTrafic difuzează informaţii de interes public, muzică şi publicitate, în intervalul orar 6.30-21.30, în 28 de staţii de transport public în municipiul Cluj-Napoca. Dispunem de tehnologia necesară pentru a regla volumul sunetului în fiecare locaţie, personalizat. În acest sens, vă invităm să ne trimiteţi mesaje, pe adresa office@infotrafic.biz, dacă sunteţi deranjat de un volum prea mare al sunetului.

 

Vă rugăm să precizaţi LOCAŢIA, ZIUA şi INTERVALUL ORAR în care programele noastre v-au produs disconfort. O să încercăm să răspundem doleanţelor dumneavoastră, atâta timp cât mesajele noastre vor putea fi, totuşi, auzite (la un volum decent).

 

InfoTrafic îşi propune informarea cetăţenilor, prin difuzarea unor programe de calitate, şi nu dorim să fim limitaţi la imaginea unui canal care difuzează doar publicitate. Programele noastre conţin ştiri de interes public, prezentarea celor mai importante evenimente ale zilei, precum şi materiale informative pe teme culturale şi sociale.

 

Reamintim, adresa noastră, unde puteţi trimite sugestii şi comentarii, este următoarea: office@infotrafic.biz”, au transmis reprezentanții InfoTrafic.

Comentarii Facebook