Mai mult de jumătate de țară sub cod galben de ploi! Clujul este afectat



Meteorologii de la ANM au emis o serie de avertismente de tip cod galben de ploi puternice, care afectează aproape jumătate dintre județele țării, printre care și Clujul.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 martie, ora 14 – 18 martie, ora 08
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ;
Zone afectate: Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei, zona Carpaților Occidentali;

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 martie, aria ploilor va cuprinde vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente și se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50...55 km/h.

De asemenea, vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55...65 km/h, în cursul nopții în regiunile sud-estice; la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...90 km/h.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 martie, ora 18 – 18 martie, ora 08
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului;
Zone afectate: jumătatea de nord a Moldovei și zona Carpaților Orientali;

În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

Comentarii Facebook