Mai e puțin și începe Festivalul Cluj Pride 2022! Marșul pornește din Piața Unirii. Vezi care sunt locațiile de interes


Festivalul Cluj Pride 2022 are loc în luna iunie și se va desfășura pe parcursul a șapte zile. În acest an, marșul pornește din Piața Unirii. Organizatorii au anunțat traseul.

După ce ediția din 2021 a festivalului a avut succes, festivalul dedicat minorităților sexuale se întoarce la Cluj și în 2022, au anunțat otganizatorii la începutul lunii mai. La fel ca și în ediția de anul trecut, Asociația PRIDE România va face echipă cu grupul informal Queer Sisterhood pentru a face din această ediție a festivalului una de neuitat pentru comunitatea LGBTQ+ din Transilvania. 

În acest an, săptămâna „pride” (mândrie) se va desfășura pe o perioadă de șase zile, începând cu data de 6 iunie și terminându-se pe data de 12 iunie. Festivalul va avea mai multe locații de interes, precum  Casa Tranzit și Centrul comunitar Campus Pride Cluj, un spațiu dedicat studenților LGBTQ+ deschis pe strada Caracal nr. 16. Festivalul va culmina cu marșul de sâmbătă 11 iunie

Traseul Marșului Cluj Pride 

Participanții se vor bucura să afle că în acest an marșul Cluj Pride va porni din Piața Unirii, unde aceștia sunt așteptați începând cu ora 15:30.

Traseul este următorul: Piața Unirii – Str. Regele Ferdinand – Str. George Barițiu – Str. Emil Isac – Primăria Cluj – Str. Petru Maior – Casa de Cultură a Studenților – Str. Napoca – Piața Unirii

Marșul se va desfășura pe arterele menționate pe o bandă carosabilă și pe trotuar. Organizatorii mulțumesc Primăriei Cluj-Napoca pentru excelenta colaborare de care au avut parte în organizarea marșului.

cluj pride mars.jpg

Tema principală a ediției 2022 Cluj Pride: „Iubire, Drepturi și Solidaritate”

Tema de anul acesta pentru săptămâna Cluj Pride 2022 este „Iubire, Drepturi și Solidaritate”, având o semnificație importantă și de actualitate.

Comunitatea clujeană este alături de ucraineni în contextul invaziei ruse:

Anul acesta, festivalul și marșul Cluj Pride sunt mai importante ca niciodată. În lumina invaziei rusești în Ucraina și a pierderilor devastatoare cauzate, Cluj Pride este solidar cu toate persoanele LGBTQ+ care au avut atât de mult de suferit, nu doar din pricina războiului, dar și din cauza persecuțiilor și discriminării pe baza orientării sexuale și a identități de gen. În anul acesta, marșul Pride este despre egalitate de drepturi, despre reziliența și lupta în ciuda legilor ce restrâng libertatea discursului, despre solidaritate, atât cu frații și surorile noastre din Ucraina, cât și cu membrii români ai comunității care suferă, care nu pot fi vizibili”, a transmis organizatorul evenimentului, Asociația PRIDE România.

Dar cel mai important, anul acesta marșul Cluj Pride este despre iubire, despre importanța speranței și frumuseții de a face parte din comunitatea LGBTQ+. Suntem încrezători că vom reuși să celebrăm comunitatatea LGBTQ+ și considerăm că fiecare persoana poate găsi în cadrul evenimentelor noastre un spațiu sigur unde să se simtă respectat și apreciat pentru cine este”, a mai explicat organizatorul asociației. 


Comentarii Facebook