Magazine amendate cu 48.000 într-o singură zi la Cluj


Polițiștii clujeni au efectuat, luni, o serie de controale în piețe, magazine și fabrici de produse alimente specifice sezonului, în urma cărora au emis amenzi de aproape 50.000 lei.

În cadrul acțiunilor a fost vizată combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare de sezon, precum peşte, carne de ovină şi produse din acestea.

Ieri, 6 aprilie a.c., poliţiştii clujeni, cu sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj, au verificat legalitatea activităţilor comerciale cu carne de miel desfăşurate de către 21 de agenţi economici”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat” 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 48.000 de lei, şi confiscarea unor produse de circa 400 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, ale H.G.984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi ale OG 21/1992 privind protecţia consumatorilor.

Comentarii Facebook