MAFIA pompelor funebre de la Cluj. Ce a pățit o clujeancă ce a avut un deces în familie

 

Câteva firme de pompe funebre au reușit în Cluj-Napoca să acapareze piața. Lupta e pe ajutorul de înmormântare pe care îl acordă statul și care este un ban care vine cu regularitate. 

 

O clujeancă a simțit pe propria piele cum funcționează mafia pompelor funebre și a ajuns la concluzia că este ”jaf la drumul mare pentru familiile decedatilor”. 

 

Claudia a avut un deces în familie și a sunat la Ambulanță.

 

Se primesc ajutor de inmormantare 2.415 lei, bani pe care in realitate nu ii vede familia decedatului, ci pompele funebre care sunt in cardasie cu Casa de Pensii. In 5 iunie, anul curent, a murit socrul meu (Dumnezeu sa-l ierte!). Moartea fiind neasteptata sigur ca eram oarecum in stare de soc. Am chemat salvarea care a chemat la cateva minute dupa ce a ajuns, pompele funebre sigur fara sa ne spuna nimic. Astia (pompele funebre) au venit in 10 minute (salvarea in 45), au luat decedatul si dusi au fost. A doua zi sotul si soacra s-au dus la respectiva firma de pompe funebre cu banuti in buzunar, ca de... la batranete incepi sa aduni pentru acest eveniment.

 

Surpriza. Cei de la pompele funebre vorbesc urat si nici nu vor sa ia banii, zicand - Lasati ca ii recuperam de la Casa de Pensii. Intre timp ne mai dezmeticim si noi si ne dam seama ca este cam mare pretul astora pentru un sicriu, transport si imbalsamare si ne hotaram sa o luam pe cont propriu. Pentru inceput cerem o factura de la pompe funebre. Ne rad in nas si zic - Da ce crezi ca suntem prosti, sa recuperezi tu banii si apoi noi nu mai incasam nimic? Factura îi face sa ne aiba cu ceva la mana.

 

Fara factura de la sicriu mergem la Casa de Pensii unde la ghiseu ne intreaba cine a suportat cheltuielile, sotul meu ii raspunde: mama. Tipa de la ghiseu: - Nu, nu. Cine a suportat cheltuielile? Din nou acelasi raspuns la care la ghiseu i se raspunde: - Nu nu imi trebuie factura de la sicriu. Adica ala nu iti da factura celalalt nu iti da banii, daca nu ii dai factura. Mentionez ca la dosar aveam o sumedenie de facturi, de la biserica, de la locul de veci, de la masa de pomenire, dar de la sicriu... 

 

Concluzionand ne fura pe toti. Pe toti cetatenii si statul îl pacălesc ca sa poata fiecare sa isi rotunjeasca veniturile. Pompele funebre dau mita la Casa de Pensii si la Salvare ca ei sa poata vinde serviciile funerare la ce pret doresc.

 

Sa nu uit sa mentionez. Factura pentru sicriu, imbalsamare, transport este 2495 lei. Deci mai ducem bani de acasa”, a relatat Claudia.

Femeia nu a dorit să spună numele firmei de pompe funebre, dar practica încasării ajutorului de la stat este generală. De multe ori, oamenii, îndurerați, preferă să se ocupe altcineva de toate lucrurile, iar profitul este de ambele părți. Cert este că ”serviciile de bază” corespund ca valoare cu suma oferită de stat ca ajutor de înmormântare.

Comentarii Facebook