Miercuri 24 Aprilie

Lumânări aprinse pe Bulevardul Eroilor de Asociația Caritas în cadrul proiectului ”Un milion de stele” - FOTO

 

Asociația Caritas a luminat Bulevardul Eroilor, vineri, de la ora 18.00, în cadrul proiectului ”Un Milion de Stele”, ajuns la cea de-a patra ediție.

 

La ora 18:00, în 28 de localități din România s-au aprins simultan în locuri publice un milion de candele de către ”cei care vor sa susțină o persoană nevoiașă: un copil cu nevoi speciale, o persoană vârstnică singură sau o familie care trăiește sub pragul sărăciei absolute. De asemenea, toți cei invitați vor putea să ofere și o donație la fața locului.

 

În 2012, Un Milion de Stele reprezintă vocea celor nevoiași care vor să găsescă soluții la problemele pe care le întâmpină și să depășescă situația de criză. Este un apel la ajutor pe care îl adresează societății și un semnal de alarmă pentru autorități. Răspunsurile constau în diversificarea și creștrea numărului de servicii sociale și medicale în comunitățile rurale și în orașele mici, în susținerea și dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru persoanele nedeplasabile, în crearea de oportunități de includere pe piața muncii a părinților fără loc de muncă, în alternative educationale și participare activă a copiilor cu nevoi speciale”, susțin reprezentanții Asociației Caritas.

 

Clujenii au putut asista pe Bulevardul Eroilor la un spectacol de lumină și au putut asculta mesajele reprezentanților Bisericii Catolice.

 

La ediția din 2011, cei 20.000 de sustinători ai proiectului au strâns suma de 46.465 de lei, bani care au fost direcționași spre 300 de familii sarace din Romania.

Comentarii Facebook