Lucrări ”MARCATE” la examenul de licență de la Universitatea Cantemir Cluj

 

Aproape 20 de lucrăr de la examenul de licență, care aveau un semn distinct, au fost descoperite la Facultatea de Drept a Universității ”Dimitrie Cantemir” Cluj. Un profesor a demisionat, în urma acestui scandal, a doua zi după terminarea licenței.

 

Incidentul s-a produs la examenul de licență din această vară, iar cazul a fost rezolvat ”pe plan local”, fără a se afla prea multe informații până acum.

 

19 lucrări de la examenul scris aveau un punct distinct, făcut cu pixul, în dreptul întrebării cu numărul trei. ”Dintre lucrările care au fost corectate, 19 lucrări de licenţă purtau la întrebarea trei un punct făcut cu pixul. Era un semn distinct”, au precizat unele surse din cadrul universităţii. Studenții implicați în acest scandal au dat declarații despre lucrările lor. ”Unii au recunoscut că au dat bani pentru examenul de licenţă, dar cei mai mulţi nu”, a mai afirmat sursa citată.

 

În cele din urmă, pentru a stinge scandalul în fașă, lucrările de licență au primit nota meritată, fără niciun ”ajutor”. Interesant este că titularul de la Drept procesual civil, conferențiarul Adrian Banciu și-a dat demisia. 

 

Studenții discutau înainte de examenul de licență că o notă mai mare costă circa 250 de euro. Conducerea Facultății a aflat aceste zvonuri și, pentru a preveni orice tentativă de fraudă din partea profesorilor, cele o sută de întrebări de la examen au fost alese de un program informatic dintr-o culegere care conţinea 1.000 de întrebări. ”Profesorii din comisia de examinare au fost convocaţi în dimineaţa examenului de licenţă, într-o cameră şi nu au putut părăsi încăperea până când cele 100 de întrebări nu au fost stabilite. Nimeni nu putea şti dinainte întrebările, care au constituit subiectele la examenul scris”, a spus un profesor.

 

Frauda la cele 19 lucrări a fost semnalată de profesorii corectori. Lângă cifra 3, de la întrebarea cu același număr, era un punct distinct la fiecare lucrare. Profesorii care au participat la examenul de admitere au fost convocați într-o ședință, chiar după examen. ”Unul dintre profesori a refuzat în mod clar să semneze procesele verbale, până când studenţii implicaţi nu vor fi audiaţi pentru a se stabili de ce au pus acelaşi punct distinct pe lucrările lor şi până când persoana vinovată nu va fi sancţionată. Când au fost audiaţi, unii dintre studenţi au declarat că au dat bani fără a nominaliza numele profesorul care a cerut bani, dar cei mai mulţi nu au spus nimic şi au preferat să tacă şi să nu spună nimic”, a mai spus sursa citată, din rândul profesorilor de la Cantemir.

 

Scandalul a fost stins, iar studenții notați real, pe baza răspunsurilor date.

 

Interesant este că, a doua zi, conferențiarul Adrian Banciu a demisionat de la Universitatea Dimitrie Cantemir.

 

Coducerea Universtății a precizat că va comenta cazul numai luni, 1 octombrie.

Comentarii Facebook