Locuri de cazare temporare pentru oamenii fără adăpost din Cluj-Napoca. Unde se pot feri de frig în timpul nopții


În urma temperaturilor scăzute din ultimele zile, autoritățile locale din anunță că persoanele fără adăpost din Cluj au la dispoziție mai multe centre în care pot fi găzduite pe timpul nopții.

Persoanele fără adăpost din municipiul Cluj-Napoca pot să apeleze la două centre ale primăriei, respectiv Centrul de Găzduire Temporară de pe str. Oaşului nr. 298 și Centrul Social de Urgență de pe str. Dragoș Vodă nr. 36-38. 

Cele două centre sunt pregătite 114 locuri pentru persoanele fără adăpost. În caz de urgență acestea pot fi suplimentate. Ieri, 10 ianuarie 2024, gradul de ocupare al celor două zone de primire a fost de 71 locuri ocupate.

Totodată, 50 locuri sunt puse la dispoziție de fundațiile partenere - Prison Fellowship România la Centrul de urgență al fundației de pe str. Sobarilor nr. 29 și Uniunea Creștină din România la Centrul rezidențial „Sfântul Ioan al lui Dumnezeu” de pe str. Petofi Sandor nr. 10.

Dacă observați persoane fără adăpost, sunați la Poliția Locală - 0264/955 - sau la telefonul primarului - 0264/984. Trebuie să avem grijă atât de noi, cât și unii de alții.

Pe lângă serviciile de găzduire, igienă și hrană, persoanele fără adăpost pot beneficia în centrele Primăriei de servicii de asistență socială (de la întocmire acte de identitate la sprijin în obținerea ajutorului social, pentru plata chiriei, pentru angajare etc.), asistență psihologică, asistență medicală primară şi consiliere juridică, în conformitate cu standardele de calitate prevăzute pentru acest tip de servicii şi ţintit nevoilor specifice şi reale ale fiecărei persoane asistate.

Hrana este asigurată din donații și este oferită de către diverse fundații, asociații sau culte religioase:

  • Asociația “O masă caldă”
  • Fundația Prison Fellowship România
  •  Asociaţia "Misionarii lui Padre Pio"
  • Parohia Ortodoxă Buna Vestire (cartierul Iris)
  • Parohia Ortodoxă Sf. Treime (str. Bisericii  Ortodoxe)
  • Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului 
  •  Parohia Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh” (cartier Zorilor, str. Meteor)

Comentarii Facebook