Locuitorii cartierului Între Lacuri din Cluj cer de doi ani o linie nouă de autobuz care să facă legătura cu cartierul Gheorgheni


Locuitorii cartierului Între Lacuri din Cluj-Napoca au cerut Companiei de Transport Public încă din anul 2022 o linie de autobuz care să facă legătura între cartierul Între Lacuri și cartierul Gheorgheni. Doi ani mai târziu însă, situația a rămas neschimbată.

Clujenii cer o linie nouă încă din îndepărtatul an 2022. Pe atunci, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, declara că primăria va analiza această cerere. Oameni se plâng că pierd zeci de minute în trafic și sunt nevoiți să aștepte două autobuze pentru a parcurge o distanță de 2-4 km. 

„Stimate domnule director Liviu Neag,

Locuitorii cartierului Între Lacuri vă solicită cu respect găsirea unei soluții de transport public și conectare directă cu zona cartierului Gheorgheni. Menționăm că în acest moment, pentru a folosi transportul public din cartierul nostru spre cartierul Gheorgheni, trebuie să schimbăm cel puțin o dată mijlocul de transport în Mărăști, să traversăm într-o zonă foarte aglomerată strada Aurel Vlaicu, iar apoi să așteptăm încă odată un alt mijloc de transport spre Gheorgheni.

Având în vedere că în cartier nu sunt creșe, iar grădinițele sunt puține, pentru noi, copiii sau părinții noștri este o adevărată aventură să ajungem cu autobuzele CTP de pe strada Dunării (de exemplu) la punctele de interes public din Gheorgheni. Pierdem zeci de minute în trafic, așteptând două autobuze ca să parcurgem o distanță de 2-4 km. În cartier nu există piste de biciclete, iar mersul pe jos nu este o opțiune pentru toate vârstele și în orice anotimp.

Din motivele prezentate mai sus, o legătură directă asigurată de CTP între cartierul Între Lacuri și zona Gheorgheni ne-ar rezolva o mare problemă de mobilitate. Vă rugăm să evaluați și să ne răspundeți prezenței solicitări conform procedurilor interne ale CTP”, se arată în textul petiției.

ff.jpeg

Comentarii Facebook